Redactia.ro
Home » Știri » Vin furtunile și vijeliile! Șapte județe din țară, sub Cod portocaliu de ploi torențiale

Vin furtunile și vijeliile! Șapte județe din țară, sub Cod portocaliu de ploi torențiale

prognoza

Se strică vremea! Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod portocaliu pentru ploi torențiale în șapte județe din vestul țării.

Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii. Ce județe sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie informează că în județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara se vor înregistra averse torențiale, cu cantități de apă estimative între 40-50 de litri pe metru pătrat, iar local, acestea pot depăși chiar și 70 de litri pe metru pătrat, fie în intervale scurte de timp, fie prin acumulare.

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben pentru regiunile Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei. Se prevăd perioade cu averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale cu viteze de 55-70 km/h, iar în anumite zone pot apărea chiar grindină și vijelii.

Cantități de apă de 25-30 de litri pe metru pătrat și local depășind 40-50 de litri pe metru pătrat vor fi înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare. Atenționarea este valabilă până în dimineața zilei de luni, 25 septembrie.

Atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă până luni dimineaţa

De duminică, începând cu ora 13:00 și până luni, la ora 10:00, se va înregistra un fenomen meteorologic sever în regiunile Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei. Acesta constă în perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general cu viteze de 55 – 70 km/h și pe alocuri posibile căderi de grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25 – 30 litri pe metru pătrat și izolat de peste 40 – 50 litri pe metru pătrat.

Sub avertizarea Cod galben vor fi judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Mureş, Dolj şi parţial Hunedoara, anunță meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: