Redactia.ro
Home » Știri » Vin ninsorile! Meteorologii anunță temperaturi scăzute și lapoviță. Avertizarea făcută de ANM

Vin ninsorile! Meteorologii anunță temperaturi scăzute și lapoviță. Avertizarea făcută de ANM

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un val de aer rece în România! Meteorologii anunță temperaturi scăzute, lapoviță și chiar ninsori în unele zone ale țării. Putem spune că iarna își intră ușor ușor în drepturi. Vremea se schimbă radical la noi în țară.

Anunțul făcut de meteorologi

Vremea se schimbă radical în România în aceste zile. În weekend sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor. La munte se anunță lapoviță și ninsori. Putem spune că iarna își intră ușor ușor în drepturi, fapt care îi bucură pe iubitorii de zăpadă. În zilele umrătoare, frigul va pune stăpânire pe țara noastră. Joi, 10 noiembrie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă pentru această dată, iar pe parcursul zilei şi în general frumoasă, cu cer variabil.

Vor fi prezenți nori în prima parte a zilei, în regiunile nord-vestice, care vor determina pe arii restrânse ploi slabe. Ulterior, nebulozitatea atmosferică se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Ploi vor fi semnalate în Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia.

”La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h. Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă“, anunță ANM.

Cum va fi vremea mâine

Vineri, 11 noiembrie, în cea mai mare parte a țării temperaturile vor fi în scădere față de perioada anterioară. Valorile termice se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă“, spun meteorologii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: