Redactia.ro
Home » Știri » Vineri, 13 noiembrie, zi cu ghinion? Ce semnifică

Vineri, 13 noiembrie, zi cu ghinion? Ce semnifică

Vineri, 13 noiembrie pare zi cu ghinion pentru toată lumea. Asta pentru că numărul 13, combinat cu această zi, de la finalul săptămânii, a atras de-a lungul timpului, numeroase superstiții. 

Vineri, 13 noiembrie, zi cu ghinion?

Mulți oameni cred că ziua de 13 noiembrie aduce ghinion. Mai ales atunci când este combinat cu ziua de vineri. Sunt numeroase superstiții legat de vineri, 13 noiembrie, informează sport.ro.

Cel puțin odată pe an,  ni se întâmplă să avem zile cu ghinion. Oamenii asociază ziua de 13, de la finalul săptămânii cu evenimente care prevestesc răul. În această zi, și evenimente religioase au avut loc. De exemplu, crucificarea lui Iisus s-a produs în a cincea zi a săptămânii.

Totodată, mai există și alte evenimente care coincid cu această zi. Iată mai jos câteva evenimente:

Vineri, 13 ianuarie 1939: în această zi a izbucnit un incendiu de vegetatie în Australia. Peste 2 milioane de hectare au fost afectate, iar 71 de oameni au murit.

Vineri, 13 mai 1964: a avut loc o crimă care a șocat America. Tanara Kitty Genovese a fost violată şi ucisă sub privirile mai multor oameni care n-au reactionat.

Vineri, 13 noiembrie 1970: Ciclonul Bohla a lovit coasta de sud a Asiei. Peste 500.000 de persoane și-au pierdut viața

Vineri, 13 octombrie 1972: O tragedie aviatică a avut loc în munții Anzi. 40 de persoane s-au prăbușit atunci, iar doar 16 au supraviețuit. Aceștia au fost gasiti dupa 2 luni. Șocant este însă faptul că aceștia s-au hrănit cu cadavrele oamenilor care au murit.

Vineri, 13 ianuarie 2012: s-a scufundat vasul de croazieră Costa Concordia, 32 de persoane fiind declarate decedate.

Vineri, 13 noiembrie 2015:  Mai multe atacuri teroriste au avut loc în Paris. 137 de oameni au fost uciși, cel mai grav bilant petrecându-se la teatrul Bataclan..

Din tradiția populară, se spune că data de 13 și care cade într-o vineri este zi ghinionistă. Persoanele care sunt superstițioase evită să facă lucruri importante în această zi. Unii nu vor să semneze contracte, alții nici măcar să pornească la drum. Această teamă se numește triskaidekafobie și, din nefericire, e întâlnită la milioane de oameni din lumea întreagă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: