Redactia.ro
Home » Știri » Vinul fiert combate răcelile. Cum să îl prepari ca să fie eficient

Vinul fiert combate răcelile. Cum să îl prepari ca să fie eficient

Vinul fiert combate răcelile. Cum să îl prepari ca să fie eficient

Vinul fiert combate răcelile iarna dacă este preparat cum trebuie și dacă este consumat cu moderație, desigur. Iată cum să îl prepari ca să fie eficient pentru sănătatea ta.

Vinul fiert combate răcelile. Cum să îl prepari ca să fie eficient

Imaginați-vă o cană cu un vin gros, dulce și plăcut aromat, de un roșu închis, aproape negru, și un peisaj de iarnă de vis, pe care îl observați dintr-o cameră unde aveți căldură de la o sobă pe lemne. Nimic mai frumos, nu?

Vinul fiert este o sursă de bună dispoziție, dar și un remediu anti-răceală. Sigur că este important să fie consumat în cantități moderate, nu exagerat. Odată fiert, acționează eficient împotriva răcelilor datorită resveratrolului, o substanță care are proprietăţi inflamatorii. E unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali și se găsește cu precădere în strugurii negri.

Cercetatorii spun că un pahar sau două de vin roşu pe zi pot să aducă beneficii.

Cum prepari vinul fiert

Ingrediente

  • 1 litru vin
  • 5 linguri miere
  • 1 praf scorţişoară
  • 10 boabe piper
  • 10 cuişoare

Se pune într-o oală de tablă subţire vinul la fiert cu piper, cuişoare, scorţişoară. Când ies primii aburi se adaugă mierea şi se amestecă.

„La prima unduire a unui apropiat clocot se ia de pe foc şi se acoperă (alcoolul fierbe la 70° C; deci, ca să nu se piardă bunătate de tărie, oala trebuie să fie de metal – ca să se încingă repede – şi acoperită, ca să rămână vinul-vin şi nu resturi groase dezalcoolizate).

Se bea din căni de lut cu gura strâmtă, vinul fiert, şi, ca să fie mai aprig, ar trebui să fie o Tămâioasă din cele vechi, mieroasă, de Drăgăşani ori de Pietroasa, urcată spre tăria cea din urmă, dincolo de care nu mai e nimic decât altă viaţă. Ce contează e să fierbeţi un vin cât mai tare şi mai dulce, ca mierea, cât ar fi de dulce şi de suavă, n-ajunge până la miez, nu îndulceşte şi fibra profundă a vinului”.

Sursa: Radu Anton Roman, în lucrarea Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti (Editura Paideia)

Vinul fiert combate răcelile. Cum să îl prepari ca să fie eficient
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: