Redactia.ro
Home » Știri » Viorica Dăncilă, acuzații grave la adresa lui Iohannis

Viorica Dăncilă, acuzații grave la adresa lui Iohannis

Viorica Dăncilă, acuzații grave la adresa lui Iohannis

Premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut o serie de acuzații în ceea ce-l privește pe șeful statului, Klaus Iohannis. Ea este nemulțumită de felul în care președintele acționează în exercitarea funcției pe care el o ocupă.

„Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidenţiale. Klaus Iohannis, care din păcate nu şi-a înţeles rolul constituţional nici după 5 ani de ocupare a funcţiei de preşedinte al României. Atitudinea domnului. Iohannis nu este deloc surprinzătoare, de doi ani şi jumătate se foloseşte de funcţia pe care o deţine pentru a împiedica, bloca şi critica fără fundament real acest Guvern. Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituţională de mediator între partidele politice, cu cea de sabotaj.

Preşedintele nu a înţeles nici de această dată câtă nevoie are România de maturitate din partea clasei politice, de stabilitatea instituţiilor statului care trebuie să funcţioneze indiferent de interesul electoral. Este un comportament la fel de imatur şi egoist ca cel al domnului Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniştrilor”, a afirmat. Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută, miercuri, la. Palatul Victoria.

Viorica Dăncilă, acuzații grave la adresa lui Iohannis

„În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile şi a tuturor acestor domni cu pretenţii de “bărbaţi de stat” care, din considerente electorale, menţin instabilitate, noi ne vom continua activitatea. Vom merge în. Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt.

Şi spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, cum am promis în 2016. Aşa cum am spus de nenumărate ori, mai avem multe lucruri de făcut pentru ţară, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă”, a completat şeful Executivului.

Citește și: CFR, adversari dificili ! Cât primesc clujenii pentru calificarea în grupe!