Redactia.ro
Home » Știri » Viorica Dăncilă, val de critici la adresa Guvernului. Ce ar fi făcut dacă mai era premier

Viorica Dăncilă, val de critici la adresa Guvernului. Ce ar fi făcut dacă mai era premier

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă revine în spațiul public prin declarații extrem de dure la adresa actualului Guvern. Fostul premier a spus cum ar fi procedat ea în contextul pandemiei actuale, dacă se mai afla în funcție.

Fosta șefă PSD îl acuză pe Ludovic Orban de neglijență guvernamentală. „Cazurile din ce în ce mai numeroase de infectare cu noul coronavirus în spitale (dar și în unități de poliție) arată neglijența gravă a Guvernului României față de personalul esențial în această perioadă critică”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook. „Cum vom ieși din această criză dacă nu se acordă prioritate absolută protejării celor care trebuie să ne ajute pe noi toți?”, se întreabă Viorica Dăncilă.

Fostul premier cere Guvernului României să direcționeze cu prioritate „resursele pentru echiparea și testarea corespunzătoare a medicilor, asistentelor și personalului auxiliar din spitale”. „Nimic nu poate fi mai important decât să menținem în stare de funcționare spitalele românești și să dăm încredere celor care zi de zi muncesc acolo!”, spune fostul premier, subliniind că „Nu e o chestiune de bani, e o chestiune de voință, de efort!”.

Viorica Dăncilă a reacționat după ce actualul prim-ministru a acuzat guvernul condus de ea că a lăsat pe „zero” stocurile de rezervă ale României, îngreunând lupta împotriva pandemiei. Fostul premier susține însă că stocurile nu erau goale și că Orban ar fi trebuit să înceapă aprovizionarea încă din ianuarie și să ia măsuri de protecție, nu să aștepte până în ultimul moment.

Ce ar fi făcut Dăncilă dacă mai era în funcție

„Într-o situație de genul acesta, cred că politicul trebuie lăsat în urmă. Am văzut ultima dată atacul premierului Orban, că PSD nu a lăsat stocuri, că s-a devalizat fondul de rezervă. Spune lucruri eronate”, a spus Viorica Dăncilă despre Orban.

Viorica Dăncilă a mai povestit cum ar fi procedat ea dacă mai era premier în aceste zile. Ar fi reunit toate partidele politice, toți foștii miniștri ai Finanțelor, ai Sănătății și ai Agriculturii, precum și toți foștii premieri și președinți pentru ca fiecare să aducă o contribuiție prin experiența lor, în lupta contra pandemiei.

„Dacă aș fi fost prim-ministru acum, aș fi chemat toate partidele politice, aș fi chemat toți foștii miniștri ai Finanțelor, ai Sănătății, ai Agriculturii de la revoluție încoace, pe foștii premieri și președinți, luând în considerare experiențele fiecăruia dintre ei.

Aș fi făcut grupuri de intervenție pe cele 8 regiuni, întrucât pentru a putea interveni rapid, trebuie să cunoști situația existentă, trebuie o mai bună legătură cu autoritățile locale, care se confruntă cu multe probleme și care fac tot posibilul să ia cele mai bune măsuri ca să iasă cu bine din această situație. Aș fi dat dovadă de foarte multă deschidere”, a declarat Viorica Dăncilă pentru qmagazine.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini