Redactia.ro
Home » Știri » Virusul care face ravagii în România. Se vor înregistra sute de cazuri pe zi

Virusul care face ravagii în România. Se vor înregistra sute de cazuri pe zi

GALERIE FOTO (2) Sezon nou de gripă

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în fața unui sezon de gripă mai agresiv, iar Institutul Matei Balș din București anunță creșterea cazurilor în săptămânile următoare.

Valul de gripă și viroză care lovește România în această perioadă a provocat îngrijorare printre medici și specialiști din domeniul sănătății. Pacienții care ajung la spital cu simptome severe, cum ar fi tusea persistentă sau problemele de respirație, raportează lupte îndelungate cu boala, ridicând semne de întrebare cu privire la agresivitatea sezonului gripal.

Avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă și solicită date suplimentare de la China, unde bolile respiratorii s-au răspândit atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor. Specialiștii de la OMS monitorizează îndeaproape situația și solicită transparență în ceea ce privește evoluția acestui nou virus.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână s-au înregistrat peste 79.000 de cazuri de gripă, infecții respiratorii sau pneumonii, ceea ce reprezintă o creștere de 14% față de săptămâna anterioară. Medicii de la Institutul Matei Balș din București se pregătesc pentru un aflux intens de pacienți, estimând peste 300 de prezentări pe zi.

În contextul creșterii numărului de cazuri, specialiștii recomandă intensificarea măsurilor de prevenție, cum ar fi igiena riguroasă a mâinilor, purtarea măștilor în spațiile aglomerate și evitarea contactului strâns cu persoanele care prezintă simptome respiratorii. Autoritățile încurajează vaccinarea antigripală, subliniind importanța acestui gest în contextul unui sezon gripal potent.

În fața amenințării crescânde a virusurilor respiratorii, atât nivel național, cât și la nivel global, autoritățile, medicii și populația sunt chemați să fie vigilenți și să colaboreze în aplicarea măsurilor preventive. Datele suplimentare solicitate de OMS vor contribui la o înțelegere mai profundă a caracteristicilor acestui nou virus și la adoptarea măsurilor adecvate pentru protecția comunității.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: