Redactia.ro
Home » Știri » Viscolul și fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în România. Imaginile cu totul acoperit de zăpadă și copacii secerați de vânt

Viscolul și fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în România. Imaginile cu totul acoperit de zăpadă și copacii secerați de vânt

GALERIE FOTO (6)

Vremea nu a fost chiar prietenoasă în ultimele 24 de ore. În sudul țării s-a emis un cod roșu de vreme rea, în timp ce în mai multe alte regiuni sunt în vigoare avertismente cod galben și portocaliu. La Constanța, rafalele de vânt care au atins viteze de peste 100 km/h au provocat căderea a numeroși copaci. O mare parte din România a fost acoperită de zăpadă.

Ce județe au fost afectate de rafale și viscol

Zăpada a făcut ca traficul să devină imposibil pe DN1, iar mai multe mașini echipate cu cauciucuri de vară au derapat și au ajuns pe marginea drumului. În județul Buzău, un număr semnificativ de vehicule au rămas blocate în nămeți.

În Suceava, ninsorile au continuat pe tot parcursul nopții, iar consecințele au inclus căderea unui număr considerabil de copaci sub greutatea zăpezii. De asemenea, în județul Bacău, mai mulți copaci și stâlpi de electricitate au cedat sub impactul vântului puternic, cu viteze de peste 110 km/h.

Constanța nu a avut parte de zăpadă, dar vântul puternic a dat bătăi de cap

Reactorul 1 al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost oprit din funcționare din cauza vântului puternic, iar turbinele eoliene din zona județului Constanța au fost, de asemenea, oprite. Pe lângă aceste probleme, mai multe localități din județ au rămas fără alimentare electrică.

Se poate spune că iarna și-a făcut simțită prezența în mai multe județe din țară, în special în zona montană, unde a căzut un strat semnificativ de zăpadă. Această situație a condus la numeroase incidente rutiere, deoarece mulți șoferi care nu au echipat corespunzător mașinile cu cauciucuri de iarnă au ajuns în șanț.

Stratul de zăpadă atinge cote din ce în ce mai mari

În județul Hunedoara, stratul de zăpadă a depășit deja 15 centimetri, iar drumurile montane de la altitudini mari au fost închise temporar. La Brașov, echipele de întreținere a drumurilor au lucrat neîncetat pe timpul nopții pentru a dispersa materiale antiderapante pe șosele.

La Cluj, echipajele de pompieri au intervenit pentru a elimina șase copaci rupți care au căzut pe un drum județean. O situație similară s-a înregistrat și în Caraș-Severin, unde drumul care conduce către Masivul Mic a fost blocat de către copaci căzuți.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: