Redactia.ro
Home » Știri » Visul va deveni realitate: românii pot merge fără viză în SUA? Ambasadoarea SUA la Bucureşti a dezvăluit de când

Visul va deveni realitate: românii pot merge fără viză în SUA? Ambasadoarea SUA la Bucureşti a dezvăluit de când

Loteria vizelor

Visul multor români, acela de a se deplasa fără vize în SUA, este aproape de împlinire. Cel puţin aşa lasă de înţeles ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec.

Ea susţine că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025.

De ce nu se poate mai devreme de 2025?

Oficialul american a explicat şi de ce România n-ar putea obţine acest deziderat mai devreme de 2025.

Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie.

Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat ambasadoarea, luni, la Oradea.

De ce a fost Kathleen Kavalec la Oradea? Pentru a vernisa expoziţia itinerantă „Noi, Poporul/We the People”, care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România.

„Numărul vizitatorilor acestei expoziţii va creşte exponenţial, mai cu seamă că perioada coincide şi cu zilele oraşului Oradea.

Vă mulţumim pentru că aţi ales şi Oradea pentru a prezenta şi sărbători împreună parteneriatul strategic dintre SUA şi România”, a declarat primarul municipiului, Florin Birta.

Cum decurg relaţiile dintre români şi americani?

Aşadar, România nu îndeplineşte, deocamdată, criteriile pentru a scăpa de viza pentru Statele Unite ale Americii, criterii ce ţin de combaterea terorismului, aplicarea legii imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Titlul expoziţiei, ‘Noi, Poporul’, este inspirat de preambulul Constituţiei Statelor Unite ale Americii. Îl folosim pentru a celebra elementul uman care a făcut posibil tot ceea ce am reuşit împreună.

Este potrivit, deoarece fundamentul pentru tot ceea ce am realizat în călătoria noastră împreună este reprezentat de relaţiile interumane dintre americani şi români. Călătoria noastră, cu progrese realizate în comun, aparţine ambelor noastre naţiuni şi fiecăruia dintre noi în parte”, a spus Kathleen Kavalec la Oradea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: