Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Pascu a fost sancționat disciplinar în Penitenciar. Nu mai are voie să primească vizite în închisoare

Vlad Pascu a fost sancționat disciplinar în Penitenciar. Nu mai are voie să primească vizite în închisoare

Familiile tinerilor uciși de Vlad Pascu la 2 Mai solicită despăgubiri de milioane de euro. S-a aflat suma uriașă pe care o cer 

Vlad Pascu, autorul tragicului accident de la 2 Mai, a fost sancționat disciplinar în Penitenciarul Poarta Albă și nu mai are dreptul la vizite pentru o perioadă de trei luni. Decizia a fost luată după ce Pascu a acordat un interviu telefonic din închisoare, cu ajutorul tatălui său, unei televiziuni. În acest interviu, el s-a plâns că jurnaliștii i-au stricat imaginea.

Nemulțumit de hotărârea comisiei de disciplină, Pascu a contestat decizia la judecătorul de drepturi și libertăți. O altă abatere disciplinară, pe care a contestat-o de asemenea, va fi soluționată la 6 iunie de Judecătoria Medgidia, conform News.ro.

Motivul sancțiunii

Nicoleta Baraitaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, a confirmat că a fost declanșată o procedură disciplinară împotriva lui Pascu, conform articolului 82, litera O din Legea 254/2013. Aceasta reglementează executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate.

Articolul specifică faptul că deținuților le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiții decât cele stabilite prin reglementările în vigoare. Comunicarea cu presa sau acordarea de interviuri de către arestații preventivi necesită aprobarea procurorului de caz.

“Se fac verificări pentru a stabili dacă faţă de acţiunile acesteia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013 (n.r. – privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancţionată disciplinar.

În funcţie de rezultatul cercetării se stabileşte vinovăţia sau nevinovăţia şi sancţiunea dacă este cazul. Articolul 82, litera O se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiţii decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestaţii preventivi pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz”, a afirmat Nicoleta Baraitaru.

Articolul invocat stabilește interdicția de a comunica cu exteriorul penitenciarului în alte condiții sau prin alte metode decât cele prevăzute de reglementările în vigoare. Nicoleta Baraitaru a precizat că abaterile disciplinare sunt constatate de Comisia de Disciplină, fiind clasificate drept ușoare, grave sau foarte grave. Sancțiunile pot varia de la un simplu avertisment până la interzicerea anumitor drepturi, cum ar fi primirea de pachete, pentru o perioadă de 1 până la 3 luni.

Contextul cazului

Vlad Pascu a acordat recent un interviu din închisoare pe pagina de socializare a activistului Marian Ceaușescu. Pascu este în prezent judecat la Judecătoria Mangalia pentru accidentul din vara anului trecut, când a intrat cu mașina, sub influența drogurilor, într-un grup de tineri în localitatea 2 Mai, provocând moartea a două persoane.

A devenit cunoscut în urma accidentului rutier pe care l-a provocat în vara anului 2023 în localitatea 2 Mai. Sub influența drogurilor, el a pierdut controlul mașinii și a intrat într-un grup de tineri, ceea ce a dus la moartea a două persoane și rănirea altor câțiva.

Pascu a fost arestat și este în prezent judecat pentru accidentul pe care l-a provocat. Judecătoria Mangalia este responsabilă de gestionarea cazului. El a fost acuzat de conducere sub influența substanțelor interzise și de omor din culpă.

Cazul rămâne unul sensibil, generând discuții atât despre responsabilitatea individuală în respectarea legii, cât și despre rolul autorităților în prevenirea unor astfel de incidente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: