Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia Judecătoriei Mangalia

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia Judecătoriei Mangalia

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. Decizia Judecătoriei Mangalia

Vlad Pascu, autorul accidentului din 2 Mai, rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, conform deciziei luate de Judecătoria Mangalia. Această hotărâre este una importantă, deoarece Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Iată o analiză structurată a situației:

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Pe 19 august, Vlad Pascu conducea un autoturism pe Drumul Național 39, aproape de 2 Mai, când a intrat într-un grup de pietoni. Impactul a fost devastator, soldându-se cu moartea imediată a doi tineri și rănirea altor trei persoane. În loc să rămână la locul accidentului și să coopereze cu autoritățile, Vlad Pascu a decis să fugă, fiind găsit de polițiști în Vama Veche după două ore.

După reținerea sa timp de 24 de ore, Vlad Pascu a fost arestat preventiv pe 20 august de către Judecătoria Mangalia pentru o perioadă inițială de 30 de zile. Această măsură a fost ulterior prelungită cu încă 30 de zile în luna septembrie.

Vlad Pascu a fost pus sub acuzare în luna septembrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Într-un alt dosar, Vlad Pascu și părinții săi sunt sub investigație pentru trafic de droguri, determinarea unei persoane să dea declarații mincinoase sau să nu prezinte probe, și punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul București.

Decizia Judecătoriei Mangalia

Recent, Judecătoria Mangalia a hotărât să prelungească mandatul de arestare preventivă pentru Vlad Pascu cu încă 30 de zile, stabilind că această măsură este legală și temeinică. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Cazul Vlad Pascu a stârnit o puternică reacție publică și a adus în prim-plan probleme precum conducerea sub influența substanțelor interzise și comportamentul nepăsător în trafic. Familiile victimelor au fost profund afectate de tragedie și au exprimat revolta față de declarațiile tatălui lui Vlad Pascu și eliberarea mamei acestuia din arest.

„În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Pascu Matei Vlad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere”, se arată în minuta instanţei.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: