Redactia.ro
Home » Știri » Vlad Voiculescu va cere instaurarea carantinei în București: „Secțiile ATI sunt pline”

Vlad Voiculescu va cere instaurarea carantinei în București: „Secțiile ATI sunt pline”

Vlad Voiculescu îi va cere lui Nicușor Dan să instaureze carantina în Capitală

Vlad Voiculescu va cere instaurarea carantinei în București. Consilierul General Vlad Voiculescu, a declarat marți, că îi va cere primarului general al Capitalei să instituie carantină în București. Această propunere vine după ce cazurile de coronavirus înregistrate în ultimele zile au crescut considerabil.

Vlad Voiculescu va cere instaurarea carantinei în București

Vlad Voiculescu va cere instaurarea carantinei în București. Viitorul vicepremier al Capitalei pe probleme de sănătate, Vlad Voiculescu a declarat la radio Europa FM că îi va cere primarului general Nicușor Dan să instaureze carantinarea Bucureștiului. Vlad Voiculescu susține că secțiile de la Terapie Intensivă din București sunt pline, iar cifrele referitoare la numărul de infectați cu coronavirus a crescut în ultimele zile. „Aproape 10.000 de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu primarul general mai târziu, astăzi.” a declarat Vlad Voiculescu. Astfel, viitorul viceprimar al Capitalei a anunțat că îi va cere lui Nicușor Dan să instaureze carantina în Capitală.

Marți, au fost înregistate 7.439 cazuri noi cazuri de coronavirus, iar alți 213 români au murit din cauza virusului. Conform Grupului de Comunicare Strategică, la ATI sunt internați 1.276 de persoane infectate cu noul coronavirus. În prezent, au fost confirmate că, până acum, 524.675 de infectări cu coronavirus, iar 12.660 de persoane infectate cu coronavirus au murit. Rata de infectare rămâne marți, 8 decembrie la 7,32 în judeţul Ilfov, în timp ce la Constanţa a scăzut la 7,13 la mia de locuitori.Județul Ilfov rămâne pentru moment pe primul loc în țară la rata de infectare cu 7,32, iar judeţul Constanţa înregistrează o scădere de la 7,21 la mia de locuitori la 7,13.În același timp, în Capitală se înregistrează o creștere a incidenței infecției cu SARS-CoV-2 de la 6,34 la precedenta raportare la 6,56 cazuri la mia de locuitori. În județele Cluj și Brașov se înregistrează o incidentă de peste 5 la mia de locuitori.

300 de ventilatoare se vor livra în următoarea perioadă

Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți la Palatul Cotroceni, despre situația creată de pandemia de coronavirus. Șeful statului a precizat că se lucrează la extinderea capacității spitalelor, menționând că vor fi aduse 300 de ventilatoare în următoarele zile. “Sunt câteva veşti bune în această zonă. Bunăoară, sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde capacitatea secţiilor de terapie intensivă. În mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide, care sunt deja comandate, şi pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Se lucrează, se lucrează rapid pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Iohannis a avut o ședință de lucru referitoare la gestionarea pandemiei de coronavirus și despre vaccinarea anti-COVID19 cu premieerul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, șeful DSU, Raed Arafat și președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva virusului ucigaș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: