Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Găitan s-a luptat ani de zile cu o boală crâncenă. În ultimul interviu actorul a vorbit despre acest lucru

Vladimir Găitan s-a luptat ani de zile cu o boală crâncenă. În ultimul interviu actorul a vorbit despre acest lucru

Vladimir Găitan s-a luptat ani de zile cu o boală crâncenă

De marți, teatrul și cinematografia românească este mai săracă. Actorul Vladimir Găitan s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani după ce s-a luptat ani de zile cu cancerul limfatic. Ultimii ani de viață a actorului i-a dus cu greu, dar a fost susținut de cei dragi.

Vladimir Găitan s-a luptat ani de zile cu o boală crâncenă. În ultimul interviu actorul a vorbit despre acest lucru

Vladimir Găitan a fost unul dintre cei mai îndrăgit și talent actor din România. De-a lungul anilor, actorul s-a făcut remarcat prin calmul și modestia pe care le afișa ori ce câte ori apărea. În urmă cu 30 de ani, actorul a fost diagnosticat cu cancer de sânge, din cauza exploziei care a avut la Cernobîl. Această boală l-a măcinat ani la rând,iar între curele de citostatice, Vladimir Găitan și-a făcut meseria de fiecare dată când a putut. Cu toate că era slăbit, actorul a reușit să mai apară în câteva reclame.

După ce a ieșit la pensie, acesta primea lunar 1.500 de lei a încercat să se mențină pe linia de plutire. Deși medicii i-au spus să se odihnească, Vladimir Găitan a continuat să joace pe scena teatrului românesc. ”Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult. Să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra. Mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei. Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”, declara Vladimir Găitan în 2019.

Actorul Vladimir Găitan a murit

Vladimir Găitan a jucat în producția ”Reconstituirea”, care a fost refuzat de Nicolae Ceaușescu, în perioada comunistului. Acesta a jucat în filmele ”Zile fierbinți” (1975), ”Accident” (1976), ”Pentru Patrie” (1978), ”Nea Mărin Milardar” și ”Mihail, câine de circ” (1979), ”Duelul” (1981), ”Wilhelm Cuceritorul” și ”Întâlnirea” (1982), ”Noi, cei din linia întâi” (1986), ”Coroana de foc” (1990), ”Începutul adevărului. Oglinda” (1994), ”Triunghiul Morții” (1999), ”15” (2005), ”Supraviețuitorul” (2008), ”Poker” (2010), ”Ultimul corupt din România” (2012). De asemenea, pe lângă cinematografie, Vladimir Găitan a avut sute de roluri, pe scenele teatrului românesc.

Într-un interviu pentru As, Vladimir Găitan a vorbit despre boala sa și despre imposibilitatea de a juca. ”Deşi nu sunt orb la seninul din viaţa mea – o soţie minunată, doi copii care-mi încălzesc sufletul, Gloria, care e actriţă şi mi-a fost chiar colegă de sce­nă şi de film, şi Alexandru, care e finanţist, locuieşte la Londra şi lucrează ca manager la cea mai mare bancă din Anglia, ginerele meu, soţul Gloriei, şi nora mea, soţia lui Alexandru, care mi-a dăruit o nepoţică splen­didă – răspunsul este nu. Nu sunt fericit. Pro­ble­mele de sănătate, neputinţa fizică m-au desta­bi­li­zat profund.În par­tea de sus rămân din ce în ce mai puţin, iar în partea de jos, ce e? Bătrâneţe, degradare fizică, tris­teţe şi apoi urmează doar clipa când ultimul gră­unte de nisip s-a prelins, iar eu voi fi trecut la cele sfinte.”, declara regretatul actor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: