Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin a dat ordinul final. Decizia care arată cât de determinați sunt rușii să cucerească orașele ucrainene

Vladimir Putin a dat ordinul final. Decizia care arată cât de determinați sunt rușii să cucerească orașele ucrainene

Vladimir Putin a dat ordinul final

Vladimir Putin a dat ordinul final. Rusia a trimis în Ucraina un vehicul blindat de luptă supranumit „Terminatorul”. Un expert din domeniul militar a explicat cât de determinați sunt rușii să cucerească orașele ucrainene.

Vladimir Putin a dat ordinul final. Decizia care arată cât de determinați sunt rușii să cucerească orașele ucrainene

Vladimir Putin a dat ordin să fie trimis în Ucraina un vehicul blindat de luptă supranumit „Terminatorul”. Între timp, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că Donbasul, unde Rusia își concentrează forțele a fost complet distrus. Ministerul de Externe din Rusia a declarat că va lua în considerare permiterea accesului în porturile Ucrainei de la Marea Neagră, numai dacă va fi luată în considerare și eliminarea sancțiunilor împotriva Rusiei. Declarațiile viceministrului rus de externe, Andrei Rudenko au fost făcute după ce un oficial responsabil ONU l-a implorat pe președintele Vladimir Putin să permită accesul, avertizând că milioane de oameni vor muri în întreaga lume din cauza blocadei impuse porturilor de către Moscova.

Soldații ucraineni din sudul țării încearcă să recucerească Herson, singurul oraș mare al Ucrainei care a fost ocupat de Rusia. Armata lui Zelenski avertizează că Moscova încearcă să consolideze pozițiile defensive în sud. De asemenea, un oficial militar rus a dezvăluit planurile de a aneza regiunile ocupate din sud-estul Ucrainei. După mai multe zile de negocieri, oficialii ucraineni au acordat corespondentului Euronews permisiunea de se uita la primele linii. „Forțele armate ale Ucrainei sunt mai pregătite ca niciodată pentru luptăCând inamicul nostru, Rusia, a început să bombardeze pământurile ucrainene mai ales în timpul nopții, mulți bărbați au spart pur și simplu ușile birourilor de înrolare pentru a cere să se înroleze și să-și apere țara”, a declarat Nazer pentru Euronews.Herson este un oraș important din punct de vedere strategic cu acces la Marea Neagră cu o populație de aproape 300.000 de locuitori. Regiunea Herson se află chiar între Crimeea ocupată și restul Ucrainei.

Rusia interzise intrarea în țară lui Joe Biden

Rusia a interzis sâmbătă intrarea în țară pentru un număr de 963 de cetățeni americani, printre care președintele SUA Joe Biden și secretarul de stat Antony Blinken. Decizia Moscovei este doar una simbolică, dar se înscrie în spirala descendentă a relațiilor ruso-americane, ce s-au degradat continuu chiar și în perioada premergătoare lansării invaziei ruse asupra Ucrainei. „Acţiunile ostile ale Washingtonului se vor întoarce ca un bumerang împotriva SUA şi vor fi respinse cum se cuvine”, notează Ministerul rus de Externe în anunţul despre interdicţia menţionată.

Guvernul canadian a anunțat vineri o nouă rundă de sancțiuni economice împotriva Rusiei și sancțiuni ce vizează 14 cetățeni ruși. Printre aceștia se regăsesc Elena Timcenko şi Natalia Browning, soţia şi, respectiv, fiica lui Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi şi considerat a fi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: