Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin a discutat cu liderul Chinei. Xi Jinping a îndemnat la diplomație

Vladimir Putin a discutat cu liderul Chinei. Xi Jinping a îndemnat la diplomație

GALERIE FOTO (2) Vladimir Putin a discutat cu liderul Chinei.

Vladimir Putin a discutat cu liderul Chinei. Vineri, cei doi lideri mondiali au discutat despre conflictul Rusiei cu Ucraina. Președintele Chinei i-a cerut lui Vladimir Putin o soluție negociată, exprimând că Beijingul susține suveranitatea națiunilor. Cum a reacționat liderul rus?

Vladimir Putin a discutat cu liderul Chinei. Xi Jinping a îndemnat la diplomație

Președintele Chinei, Xi Jinping, a vorbit vineri, cu liderul rus, Vladimir Putin. Alianța dintre China și Rusia pare să funcționeze în continuare în contextul în care există un război în Ucraina. Xi Jinping a îndemnat Rusia la o diplomație, făcând apel la înețelegere și la rezolvarea problemelor pe cale pașnică.

Încă de la începutul atacurilor, poziția Chiniei a fost una rezervată. Autoritățile de la Beijing au declarat că susțin în continuare independența Ucrainei, însă nu au condamnat invadarea Rusiei. Trupele militare ucrainene luptă până la ultima suflare pentru a-și apăra țara, iar eforturile internaționale sunt consistente. Joe Biden, președintele SUA și Uniunea Europeană anunță măsuri drastice asupra Rusiei dacă nu oprește atacurile asupra Ucrainei. Într-un apel telefonic de vineri, președintele Chinei i-a spus lui Putin că Beijing-ul sprijină Rusia în eforturile de a rezolva criza din Ucraina prin dialog.

Xi Jinping i-a transmis lui Vladimir Putin că susține Rusia în soluționarea acestui conflict prin intermediul negocierilor cu Ucraina. Xi Jinping a făcut referire la confruntările militare din estul Ucrainei, care generează preocupări pentru comunitatea internațională. Poziția fundamentală a Chinei este în favoarea respectării suveranității și integrității teritoriale a tuturor țărilor. În același timp, Beijingul susține și preocupările rezonabile în materiale de securitate ale Rusiei„, a anunțat Președinția Chinei.

Președintele Ucrainei îi acuză pe liderii mondiali că sunt indiferenți față de invadarea Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit într-un mesaj video despre situația în care se află acum Ucraina. Liderul ucrainean i-a acuzat pe liderii europeni și că nu au luat măsuri suficiente pentru a încetini avansul Rusiei. Președintele Ucrainei a declarat că nu își va părăsi țara, așa cum s-a zvonit. Zelensky a adăugat că nu este prea târziu pentru a oprit atacurile rușilor dacă liderii europeni acționează repede. De asemenea, Volodimir Zelensky le cere cetățenilor europeni să protesteze.

„Coloanele de tancuri și loviturile aeriene sunt foarte asemănătoare cu ceea ce a văzut Europa cu mult timp în urmă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – ceva despre care se spunea „niciodată mai mult. Sunt sigur că vedeți asta – voi toți, întreaga Europă. Dar nu prea vedem ce veți face în legătură cu asta, cum vă veți apăra atunci când sunteți atât de lent să ajutați Ucraina?”, spune el.

VOLODIMIR ZELENSKI
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: