Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin avertizează că vor fi consecințe dezastruoasă dacă NATO acceptă Suedie și Finlanda

Vladimir Putin avertizează că vor fi consecințe dezastruoasă dacă NATO acceptă Suedie și Finlanda

Vladimir Putin avertizează că vor fi consecințe dezastruoasă dacă NATO acceptă Suedie și Finlanda

Vladimir Putin avertizează că vor fi consecințe dezastruoasă dacă NATO acceptă Suedie și Finlanda. Dacă Finlanda sau Suedia vor fi admise în Alianța Nord-Atlantică, s-ar putea crea un adevărat război. Rusia a avertizat NATO că acest lucru ar putea genera „consecinţe militare şi politice grave”.

Vladimir Putin avertizează că vor fi consecințe dezastruoasă dacă NATO acceptă Suedie și Finlanda

Rusia a avertizat vineri Finlanda și Suedia cu privire la repercursiuni militate și politici grave dacă se alături NATO în contextul războului din Ucraina. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerulu rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că aderarea țării la NATO ar putea avea consecințe grave. Acest lucru vine după ce premierul finlandez Sanna Marin a declarat cdupă invazia Rusiei în Ucraina că dezbaterea din țara sa privind aderarea la NATO va suferi schimbări din cauza acțiunilor Rusiei.

Întrebată vineri despre această situație, Zaharova a declarat că „politica guvernului finlandez de nealiniere militară este un factor important în asigurarea securității și stabilității în nordul Europei”.De asemenea, mesajul ei a fost transmis și pe Twitter de ministerul rus de externe. „În același timp, nu putem să nu remarcăm eforturile NATO și ale celorlalte state membre ale acestei alianțe de a implica Finlanda și Suedia (n.r. care la rândul ei nu face parte din NATO) în această alianță”, a mai spus Zaharova.

Finlanda cooperează cu Alianța Nord-Atlantică în anumite structuri de securitate, dar premierul Sanna Marin a afirmat luna trecută că este foarte improbabilă depunerea unei cereri de aderare la NATO în timpul mandatului său. Așadar, Rusia anunță că se opune vehement extinderii NATO spre est și cere garanții de securitate din partea Statelor Unite ale Americii și Alianței Nord-Atlantice. Înainte de a lansa atacul militar împotriva Ucrainei, Admnistrația Vladimir Putin ceruse garanții că această țară nu va adera la NATO. Ucraina a refuzat să se conformeze solicitării de a nu încerca să adere la NATO, iar Administrația Nord-Atlantică a semnalat că orice stat este liber să decidă aranjamentele în materie de securitate, subliniind că în acest moment nu există niciun plan de admitere a Ucrainei.

Lupte și explozii puternice în Kiev

Kievul a fost atacat din nou sâmbătă dimineață, iar mai multe explozii puternice fiind înregistrate în vestul și sudul orașului. Lupte puternice au avut loc și în zona de N-V a Kievului, în zona unei baze militare. Guvernul SUA este pregătit să îl ajute pe președintele ucrainean Volodimir Zelensky să părăsească Ucraina pentru a evita să fie capturat de ruși. Până acum, Zelensky a refuzat acest lucru și anunță ca va lupta alături de soldații săi.

Canada a anunțat o serie de sancțiuni care îi vizează în mod special pe președintele rus Vladimir Rus și pe ministrul său de externe, Serghei Lavrov, dar și regimul belarus care a facilitat această invazie. Internetul ucrainean se confruntă cu probleme serioase în zona Harkov, iar alte noi întreruperi au fost anunțate în întreaga țară.Emmanuel Macron a anunțat că Franța va desfășura 500 militari în România. Forțele ucraiene au anunțat sâmbătă că au respins un atac nocturan al soldaților ruși împotriva uneia dintre pozițiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: