Redactia.ro
Home » Știri » Vladimir Putin ordonă armatei ruse să acționeze. Președintele rus a semnat decretul pentru independența Donețk și Lugansk

Vladimir Putin ordonă armatei ruse să acționeze. Președintele rus a semnat decretul pentru independența Donețk și Lugansk

Vladimir Putin ordonă armatei ruse să acționeze

Vladimir Putin ordonă armatei ruse să acționeze. Liderul Rusiei a semnat decretul prin care recunoaște independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei. Luni seara, Vladimir Putin, a ordonat armatei ruse sp intervină pentru menținere a păcii în cele două regiuni.

Vladimir Putin ordonă armatei ruse să acționeze. Președintele rus a semnat decretul pentru independența Donețk și Lugansk

Președintele rus a recunoscut independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a semnat un decret prin care ordonă forțelor armate ruse să asigure funcții de menținere a păcii în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, a căror independență a recunoscut-o luni seara. Oficialii ucrainieni spun că trupele rusești ar fi intrat deja pe teritoriul separatist luni seara și că localnicii din Makiivka ar fi văzut vehicule blindate rusești în mișcare.

„Consider că este necesar să luăm o decizie care ar fi trebuit luată cu mult timp în urmă – să recunoaștem imediat independența și suveranitatea Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk”, a spus el. Putin a cerut Parlamentului „să aprobe decizia și să ratifice acordurile de prietenie și ajutor reciproc cu cele două republici”, documente pe care Putin le-a semnat.

Liderul Rusiei a declarat că regiunile din estul Ucrainei sunt foste teritorii rusești, iar Ucraina este o lucrare bolșevică. Acesta a mai spus că Rusia ar fi fost generoasă după 1990 cu teritoriile rusești cedate țărilor nou construite. „Dacă Ucraina ar adera la NATO, aceasta ar reprezenta o amenințare directă la adresa securității Rusiei”, a spus Putin.

Vladimir Putin a mai spus că situația din estul Ucrainei este criticată, iar pe fostul lider Vladimir Lenin, Putin l-a numit „autorul și arhitectul” Ucrainei. ”Principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietică au fost greșite. Este o rușine că pe aceste principii am construit fără să ne gândim la viitor. Liderii de atunci au fost convinși că au reușit să rezolve conflictele naționaliste, dar aceste probleme au fost doar o bomba cu ceas care s-au acutizat în anii 80 și a dus la separarea de Uniunea Sovietică”, spune Putin. De asemenea, liderul rus acuză că a furat gaz rusesc în trecut și că se folosește de energie ca să șantajeze Rusia.

Putin ordonă armatei ruse să „mențină pacea” în teritoriile separatiste din Ucraina

Seara trecută, Putin a ordonat armatei ruse să mențină pacea în teritoriile separatiste pro-ruse. Cele două decrete emise de președintele rus cer Ministerului Apărării ca forțele armate ale Rusiei să-și asume funcțiile de menținere a păcii pe teritoriul republicilor populare. Analiștii spun că, dacă Donețk și Lugansk ar fi recunoscute ca independente, Rusia ar putea trimite trupe în estul Ucrainei sub pretextul protejării propriilor cetățeni.

Putin i-a informat pe președintele Franței, Emmanule Macron și pe cancelarul german Olaf Scholz, mediatori în conflictul din estul Ucrainei, despre această decizie. Potrivit Kremlinului, aceștia și-au exprimat dezamăgirea. În opt ani, războiul dintre Kiev și separatiști, sprijiniți de Moscova, a ucis peste 14.000 de oameni. Putin a declarat că Rusia va analiza cererea liderilor separatiști din Donbas de a recunoaște independeța regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: