Redactia.ro
Home » Homepage » Volodimir Zelenski a ajuns în România. Care e scopul vizitei sale. Și-a anulat pe ultima sută de metri discursul pe care trebuie să-l țină în Parlament

Volodimir Zelenski a ajuns în România. Care e scopul vizitei sale. Și-a anulat pe ultima sută de metri discursul pe care trebuie să-l țină în Parlament

iohannis

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns în cursul zilei de marți, 10 octombrie, în România, unde se află într-o vizită oficială fulger. Conform programului, Zelenski se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Marcel Ciolacu. Iată detaliile despre vizita președintelui Ucrainei în țara noastră!

Volodimir Zelenski, întâlnire oficială cu Klaus Iohannis, la București

Președintele Klaus Iohannis îl va primi marți, la Palatul Cotroceni, pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o vizită oficială în România, conform Administrației Prezidențiale. Vizita, realizată la invitația șefului statului român, reiterează sprijinul deplin al României pentru Ucraina în contextul conflictului ilegal al Rusiei împotriva acestei țări. De asemenea, se subliniază importanța relației bilaterale speciale dintre cele două țări, potențialul acestora și necesitatea discutării la cel mai înalt nivel a proiectelor și temelor de interes comun.

Actualizare, ora 13.00 În jurul orei 13, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ajuns la Palatul Cotroceni, acolo unde s-a întânit cu președintele României, Klaus Iohannis. Preşedintele ucrainean a fost primit cu onoruri militare pe platoul de ceremonii.

Din delegaţia preşedintelui Klaus Iohannis fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, consilierii prezidenţiali Daniela Bârsan, Delia Dinu, Ion Oprişor, Bogdan Aurescu, Cosmin Marinescu, consilierul de stat Sandra Pralong. Cei doi președinți vor purta o discuție față în față, iar la finalul acesteia urmează să aibă loc o conferință de presă comună.

Volodimir Zelenski a distribuit mai multe mesaje pe rețeaua X, fost Twitter, în care a vorbit despre vizita în România și obiectivele acesteia. „Am ajuns în București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru întărirea bunelor noastre relații”, a spus Zelenski într-un mesaj publicat pe Twitter.

„Ucraina este recunoscătoare pentru spijinul României, care întărește statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă, care permite națiunilor noastre să fie furnizori de securitate, în special în domeniul alimentar”, a mai spus președintele ucrainean.

Discursul lui Volodimir Zelenski din Parlament a fost anulat. Reacția Dianei Șoșoacă

Inițial, Volodimir Zelenski ar fi trebuit să susțină un discurs în Parlamentul României, însă reprezentanții liderului Ucrainei au anunțat că acest discurs nu va mai avea loc din motive care țin de organizarea timpului.

Cu toate acestea, conform Antena 3 CNN, adevăratul motiv pentru care Zekenski nu va mai susține discursul este legat de dorința de a evita generarea anumitor conflicte. Se vehicula faptul că Diana Șoșoacă, precum și alți membri ai partidului AUR ar fi avut pregătite mai multe mesaje acide la adresa președintelui ucrainean. Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis un mesaj pe Facebook, după anunțul că Zelenski nu mai vorbește în Parlament: „Zele, ai curaj să te întâlnești cu mine? Am o scrisoare să îți dau. E pentru românii noștri de dincolo, pe care îi omori”.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: