Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelenski cere ca UE să ia măsuri urgent: „Niciun euro pentru ocupanţi!”

Volodimir Zelenski cere ca UE să ia măsuri urgent: „Niciun euro pentru ocupanţi!”

În cea de 26-a zi de război, Volodimir Zelenski a avut o nouă cerință pentru Uniunea Europeană. Atacurile trupelor ruse continuă în Ucraina, chiar dacă până în acest moment Moscova a înregistrat pierderi importante. Occidentul a impus Rusiei numeroase sancțiuni, dar președintele ucrainean consideră că mereu se poate face mai mult.

Volodimir Zelenski cere ca UE să ia măsuri urgent: „Niciun euro pentru ocupanţi!”

Încercările de pace de până acum dintre ucraineni și ruși nu au avut rezultate concrete, așadar Volodimir Zelenski a devenit conștient de faptul că singura cale pentru a opri războiul este ca marile puteri să nu mai susțină economia Rusiei.

Chiar dacă până acum Occidentul a impus numeroase sancțiuni Moscovei, acestea se pare că nu sunt suficiente. Economia în colaps nu-l oprește pe Vladimir Putin, așadar este necesar ca lumea să ia mai multe măsuri împotriva lui.

În aceste momente dificile, Zelenski este de părere că războiul este alimentat de banii europenilor, care încă au relații de comerț cu rușii.

„Niciun euro pentru ocupanţi, închideţi toate uşile, nu le mai trimiteţi bunuri, refuzaţi resursele energetice. Fără comerţ cu voi, fără companiile şi băncile voastre, Rusia nu ar mai avea bani pentru acest război. Vă rog, nu mai sponsorizaţi armele de război ale acestei ţări, Rusia. Aveţi forţă, Europa are forţă!”, a transmis Volodimir Zelenski.

Președintele a ținut un discurs asemănător în fața Congresului SUA

Nu este prima oară când președintele Ucrainei face asemenea declarații. A avut cerințe asemănătoare și pentru SUA, în fața cărora a comparat războiul din Ucraina cu tragediile de la Pearl Harbour și 11 septembrie.

„În momentul cel mai greu pentru țara noastră, vă cer să faceți mai mult. E nevoie de mai multe sancțiuni, de restricții pentru toată lumea pe care se bazează regimul. Cerem sancțiuni americane împotriva tuturor politicienilor ruși care rămân la posturi și care nu condamnă agresiune. Toate companiile americane trebuie să iasă din Rusia imediat, pentru că piața lor este inundată de sângele nostru”, a spus Zelenski săptămâna trecută.

Mai mult, președintele le-a solicitat americanilor să-i închidă porturile pentru ruși, pentru a nu facilita comerțul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: