Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelenski, intervenție video dramatică: „Eu sunt ținta principală a Rusiei”

Volodimir Zelenski, intervenție video dramatică: „Eu sunt ținta principală a Rusiei”

Volodimir Zelenski, intervenție video dramatică

Volodimir Zelenski, intervenție video dramatică. Joi dimineață, Putin a invadat Ucraina, iar mii de cetățeni ucraineni au fugit din calea războiului. După o primă zi de conflict și cu sute de morți și alte sute de răniți, președintele Ucrainei, Zelenski, a postat un mesaj video pe rețelele de socializare.

Volodimir Zelenski, intervenție video dramatică: „Eu sunt ținta principală a Rusiei”

Vladimir Putin a ordonat joi dimineață ca armata rusească să atace Ucraina. Cetățenii ucraineni au fost luați prin suprindere, fugind disperați din calea războiului. Președintele rus a anunțat că nu va opri războiul dacă Ucraina nu va ceda. Liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski a avut o intervenție video noaptea trecută, în care vorbea despre situația din țara sa. Acesta a mărturisit că nu își va abandona țara și că va lupta alături de soldații ucraineni. Mai mult, Zelenski a subliniat faptul că el și familia sa sunt ținta principală a soldaților ruși. Îmbrăcat într-un tricou de camuflaj, președintele de 44 de ani a anunțat că soția sa, Oleana și cei doi copii sunt în Ucraina și nu vor încerca să fugă. “Familia mea nu este formată din trădători, ci din cetăţeni ai Ucrainei. Conform informaţiilor mele, inamicul m-a marcat ca fiind ţinta principală. Familia mea este ţinta numărul 2. Vor să distrugă ţara din punct de vedere politic, distrugându-i conducătorul”, a spus Zelenski.

De asemenea, liderul ucrainean și-a exprimat dezamăgirea față de liderii vest-europeni, care i-au lăsat singuri pe ucraineni în fața conflictului. “Am fost lăsaţi singuri să ne apărăm. Cine este pregătit să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni”, a declarat, furios, Zelensky. Surse apropiate guvernului ucrainean susțin că trupele rusești vor încercui capitala Kiev în 96 de ore, dar guvernul a anunțat că nu se predă.

Ucraina are nevoie de o coaliție antirăzboi

Liderii țărilor participante la „Formatul Bucureşti 9” se întâlnesc, vineri, într-un summit extraordinat la Varșovia, pentru a aborda situația din Ucraina după invazia Rusiei asupra acestei țări. Președintele ucraniean a vorbit și cu premierul britanic Boris Johnson: „Astăzi Ucraina are nevoie de sprijinul partenerilor mai mult ca niciodată. Cerem contracarare eficientă a acțiunlior Federației Ruse, este nevoie ca sancțiunile să fie mai puternice. Totodată, Zelenski a discutat și cu președintele Comisiei Europene, căreia i-a transmis că nu toate posibilitățile de sancțiuni au fost epuizate. „Presiunea asupra Rusiei trebuie să crească”, a subliniat Zelenski.

Volodimir Zelensky a făcut un apel către ucraineni plecați în străinătate. „Este important să aflăm adevărul din surse oficiale. Astăzi Rusia a lansat o invazie în Ucraina. Putin a început un război cu Ucraina, cu întreaga lume democratică. Vrea să-mi distrugă statul. Vrea să distrugă statul nostru și tot ceea ce noi construit și pentru care trăim. Fac apel către toți ucrainenii care sunt acum în străinătate. Avem nevoie și de sprijinul vostru. Sunteți o forță puternică. Sunteți o forță solidă și ați dovedit-o de mai multe ori. Avem cu adevărat nevoie de voi acum”, a spus Zelensky joi, într-un mesaj video.

Miercuri, 24 februarie, Rusia a început bombardarea intensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei. Au fost lansate atacuri cu rachete și bombe asupra aerodromurilor din Boryspil, Ozerny, Kulbaki, Chuguev, Kramatorsk, Cernobaevka, iar în momentul de față, soldații ruși au intrat în Kiev.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: