Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelenski, surprins într-o vizită discretă în România. Toți românii se întreabă ce legătură are această vizită cu țara noastră

Volodimir Zelenski, surprins într-o vizită discretă în România. Toți românii se întreabă ce legătură are această vizită cu țara noastră

GALERIE FOTO (6)

Joi seară, într-un eveniment surprinzător, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat o vizită neanunțată în România. Desfășurată sub un mare secret și într-o operățiune bine orchestrată, această vizită a ridicat numeroase semne de întrebare și a stârnit interesul publicului.

Aterizând pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” din Suceava la ora 20:33, președintele Zelenski a fost primit de o mașină specială la scara avionului, iar împreună cu un cortegiu oficial a părăsit România prin Vama Siret, îndreptându-se către Ucraina. Detaliile acestei vizite surpriză au fost dezvăluite abia ulterior, aducând în prim-plan o serie de întrebări și speculații.

O vizită misterioasă

Aeroportul din Suceava a fost martorul sosirii discrete a președintelui Zelenski, într-un Airbus învăluit în mister și însemnat cu drapelul Ucrainei, conform informațiilor oferite în exclusivitate de newsbucovina.ro. Operațiunea a fost însoțită de mai multe mașini la scara avionului și de o plecare rapidă și eficientă, cu prioritate maximă. Această mișcare neașteptată a fost remarcată și comentată în mediile politice și de presă.

Surse din interior au dezvăluit că președintele Zelenski a poposit în România după participarea la a IX-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) din Vilnius, Lituania. Acolo, acesta a avut întrevederi importante, inclusiv cu președintele României, Klaus Iohannis. Plecarea sa din Lituania și sosirea neașteptată în România au deschis speculații și discuții în rândul opiniei publice.

Un convoi oficial și măsuri de securitate stricte

Potrivit surselor, președintele Zelenski a călătorit cu un Airbus A319 – 115 al administrației ucrainene, care a aterizat la Suceava. După o scurtă oprire, avionul a decolat către Cracovia, Polonia, într-o mișcare menită să protejeze aeronava de posibile amenințări. Plecarea sa rapidă din România a alimentat și mai mult curiozitatea publicului.

La sosirea sa în Suceava, președintele Zelenski a fost preluat de o coloană oficială formată din echipaje de poliție, mașini cu forțe de ordine și din cadrul serviciilor speciale, ambulanțe și mașini ale oficialilor ucraineni. Această însoțire oficială a marcat o preocupare serioasă pentru securitatea și siguranța președintelui în timpul acestei vizite.

Ce avion deține Președintele Ucrainei

Airbus A-319-115XCJ, avionul utilizat de președintele Zelenski, este o adevărată bijuterie tehnologică. Construit timp de trei ani la Dallas, SUA, acesta este echipat cu facilități de lux, inclusiv un birou, o sală de conferințe, o bucătărie și o zonă de odihnă. Cu o capacitate de până la 100 de pasageri, acest avion poate atinge o viteză de 950 km/oră și poate parcurge o distanță maximă de zbor de 11.600 de kilometri.

Vizita surpriză a președintelui Zelenski în România a stârnit curiozitatea și interesul publicului, aruncând lumină asupra relațiilor diplomatice și a securității regionale. Desfășurată sub un mister apăsător, această vizită va rămâne cu siguranță în atenția opiniei publice și va alimenta discuții și speculații în zilele ce urmează.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: