Redactia.ro
Home » Homepage » Vortex polar peste România! Avertisment de la meteorologi, la început de an: vin temperaturi de -30 de grade Celsius!

Vortex polar peste România! Avertisment de la meteorologi, la început de an: vin temperaturi de -30 de grade Celsius!

În plin val de ninsori care a lovit România, specialiștii ANM vin cu un nou avertisment. Un vortex polar urmează să aducă temperaturi de -30 de grade la noi în țară.

Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a atenționat că un vortex polar stratosferic apărut peste Polul Nord și a evoluat, iar acest fapt urmează să influențeze iarna din România.
Se pare că totul va fi diferit față de alți ani în care a mai fost prezent acest fenomen, având în vedere că s-a schimbat paradigma climatologică.

Vortex polar peste România!

În aceste momente, este foarte important ce se întâmplă în emisferica nordică, a subliniat specialistul ANM.

”Tot ce trăim pe parcursul iernilor este, categoric, în contextul modificărilor climatice. Pe de o parte avem temperaturile în creştere pe care le observăm atât pe parcursul sezonului cald, dar şi iarna.
Pe de altă parte, sigur, avem consecinţele acestor temperaturi în creştere, pentru că se amână din ce în ce mai mult perioada primei ninsori din cauza temperaturilor crescute, precipitaţiile fiind predominant sub formă de ploaie, chiar şi în luna decembrie.”, a mărturisit Florinela Georgescu.

Avertisment de la meteorologi: vin temperaturi de -30 de grade Celsius!

Specialistul ANM a anunțat că România va resimți temperaturi între -20 și -30 de grade Celsius, atât în ianuarie, cât și în februarie.

”Am văzut în iernile trecute deasupra Americii de Nord, deasupra Asiei, staţionarea pe durate foarte lungi a maselor de aer foarte rece şi mult extinsă spre Sud. În schimb, spre Europa, tot aşa, avecţii calde, în compensare cu pătrunderile reci din zonele despre care vorbeam.

Sigur, aceasta este o explicaţie destul de simplistă, fiindcă noi suntem foarte mult influenţaţi, dincolo de ce se întâmplă de la Vest la Est, de ce se întâmplă dinspre Est, pentru că ştim că la Est de noi se întinde o mare zonă de câmpie unde iarna se pot forma mase de aer foarte reci care, în unele condiţii, pot ajunge până în zona ţării noastre.

De acolo vin, la noi, episoadele de ger, care aduc pe final de ianuarie şi în februarie temperaturi şi de MINUS 20, chiar MINUS 30 de grade Celsius”, a mai explicat Florinela Georgescu pentru DC News.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: