Redactia.ro
Home » Știri » Vortexul polar se apropie cu nămeți de zăpadă și temperaturi scăzute! Meteorologii avertizează despre fenomenele neobișnuite care vor viza România 

Vortexul polar se apropie cu nămeți de zăpadă și temperaturi scăzute! Meteorologii avertizează despre fenomenele neobișnuite care vor viza România 

Vortexul polar se apropie cu nămeți de zăpadă și temperaturi scăzute! Meteorologii avertizează despre fenomenele neobișnuite care vor viza România 

Vortexul polar se apropie cu nămeți de zăpadă și temperaturi scăzute! Meteorologii avertizează despre fenomenele neobișnuite care vor viza România. Iată detaliile! 

Vortexul polar se apropie cu nămeți de zăpadă și temperaturi scăzute

Chiar dacă vara continuă să-și facă simțită prezența în multe regiuni ale lumii, meteorologii de la agenția guvernamentală National Weather Service din Statele Unite au emis recent un avertisment despre ce ne așteaptă în sezonul rece care se apropie. Iarna din acest an promite să fie aspră, cu fenomene meteorologice neobișnuite și nămeți de zăpadă.

Meteorologii avertizează despre fenomenele neobișnuite care vor viza România

Estimările meteorologilor indică faptul că după o vară extrem de călduroasă, iarna nu va fi deloc blândă. Un factor major care va influența vremea în anii 2023-2024 este fenomenul cunoscut sub numele de El Nino, care descrie răcirea neobișnuită a apelor de suprafață. El Nino are loc la intervale de doi până la șase ani, iar experții susțin că acesta ar putea aduce cu sine unul dintre cele mai aspre fenomene din istorie, însoțit de un vortex polar și nămeți de zăpadă.

Vortexul polar este o masă de aer extrem de rece situată deasupra Polului Nord și Polului Sud al Pământului. Chiar dacă specialiștii se arată rezervați în ceea ce privește prognozele pe termen lung, probabilitatea ca iarna să sosească în anul 2023 mai devreme decât de obicei este evaluată la 90%, conform experților.

Această combinație neobișnuită de El Nino, masele de aer rece și vortexurile polare va avea un impact semnificativ asupra prognozelor meteo din întreaga lume, cu accent special pe Statele Unite și Europa. Iarna va varia în intensitate și caracteristici în funcție de regiune.

În România, se așteaptă ca iarna să fie mai umedă decât de obicei, în special în sudul țării. În schimb, nord-vestul Pacificului și unele părți din Valea Ohio din SUA ar putea experimenta condiții uscate și calde. Hawaii, în schimb, se confruntă cu precipitații sub medie în timpul sezonului rece, potrivit Playtech.

Centrul de Estimări Climatice susține că El Nino va fi moderat spre puternic, cu o probabilitate de 81%. Cu toate acestea, există o șansă de 1 la 5 ca iarna să semene cu cele din 1997-1998 sau 2015-2016, ceea ce înseamnă ninsori abundente, în special în nordul și nord-estul Europei.

Începutul lunii noiembrie se anunță cu temperaturi scăzute în estul Europei, inclusiv în România. Dacă fenomenul El Nino se dezvoltă conform prognozelor, putem ne aștepta la o iarnă aspră, cu ninsori consistente și strat de zăpadă adânc în multe regiuni europene.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: