Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere alimente 2024. Bani pe card pentru 2,7 milioane de români de vineri. Cine sunt beneficiarii

Vouchere alimente 2024. Bani pe card pentru 2,7 milioane de români de vineri. Cine sunt beneficiarii

Vouchere alimente 2024. Bani pe card pentru 2,7 milioane de români de vineri. Cine sunt beneficiarii

Programul de vouchere alimente pentru anul 2024 a fost lansat oficial de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), oferind sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în România. Începând de vineri, cardurile sociale pentru alimente încep să fie încărcate cu sume în valoare de 250 de lei, beneficiind de acest sprijin 2,7 milioane de români pe parcursul anului.

Vouchere alimente 2024. Beneficiarii programului

Prima categorie de beneficiari care va primi alimentarea cu sume electronice sunt pensionarii din sistemul public de pensii, precum și cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, cu venituri lunare de până la 2.000 de lei. MIPE a luat decizia de a încărca cardurile pe măsură ce se finalizează procesul de eligibilitate, asigurând astfel că sprijinul ajunge rapid la cei care au nevoie.

„De astăzi începe încărcarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”. 2,7 milioane de persoane vor beneficia, în cursul anului 2024, de sprijinul de 250 lei o dată la două luni, în şase tranşe”, spune ministrul Câciu.

Vouchere alimente 2024. Procesul de distribuție

Alimentarea cardurilor va avea loc treptat pe parcursul următoarelor săptămâni. În prima parte a săptămânii, aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri, iar restul în cea de-a doua parte. În plus, 90.000 de carduri vor fi distribuite noilor beneficiari eligibili prin intermediul Poștei Române.

„Concomitent, se vor distribui 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili, care vor ajunge la aceştia prin Poşta Română. Am decis încărcarea cardurilor pe măsură ce eligibilitatea categoriilor se încheie, pentru ca beneficiarii să primească acest sprijin din partea Guvernului cât mai rapid”, arată Adrian Câciu.

Vouchere alimente 2024. Actualizări și îmbunătățiri

Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete de până la 2.000 de lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei la fiecare două luni. Acest plafon a fost majorat față de anii precedenți, când limita era de 1.700 de lei. În plus, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor primi de două ori pe an pachete cu alimente.

„Amintesc faptul că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente şi mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleaşi categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente”, mai spune Adrian Câciu.

Programul de vouchere alimente pentru anul 2024 reprezintă un sprijin crucial pentru milioane de români defavorizați, asigurându-le accesul la alimente esențiale. Cu o distribuție eficientă și actualizări menite să îmbunătățească ajutorul acordat, acest program este esențial în asigurarea unei protecții sociale adecvate pentru cei mai vulnerabili membri ai societății.

 

Sursa foto: romaniatv.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: