Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere de 1900 de euro pentru românii care locuiesc la curte. Cum pot intra în posesia banilor

Vouchere de 1900 de euro pentru românii care locuiesc la curte. Cum pot intra în posesia banilor

Bani pentru cei care locuiesc la curte.

Românii care locuiesc la curte primesc o veste binevenită de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), care le-ar putea îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. În cadrul unui nou program finanțat din fonduri europene PNRR, persoanele cu venituri reduse vor putea beneficia de vouchere în valoare de 1900 de euro, destinate branșamentelor de apă și canal.

Președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, a anunțat că programul se adresează în special gospodăriilor cu venituri modeste, vizând să sprijine peste 30.000 de familii din România. Cu un buget total de 850 de milioane de lei, acest program promite să aducă o schimbare semnificativă pentru mulți români.

„Este un program rezultat din PNRR, am avut deja două sesiuni de finanțare”, a declarat Laurențiu Neculaescu.

Condiții de eligibilitate

Pentru a fi eligibili pentru aceste vouchere, aplicanții trebuie să îndeplinească un criteriu esențial de venituri: să nu depășească suma de 1700 de lei net pe membru de familie. Această măsură este destinată să ajute familiile care au cel mai mult nevoie de suport pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare la domiciliu.

„În cele două sesiuni derulate până acum, avem undeva în jur de 300 de milioane lei contractați și undeva la 34.000 de gospodării care vor beneficia de branșamentele de apă și canal”, a mai spus președintele AFM.

Contrar așteptărilor, banii nu pot fi solicitați direct de către beneficiari. Persoanele interesate trebuie să contacteze operatorul de servicii de utilități publice din localitatea lor sau, după caz, operatorul regional de servicii de utilități publice. Această procedură este menită să asigure o distribuire eficientă și corectă a fondurilor.

„Da, eligibili aici sunt cei cu venituri reduse. Trebuie să aibă sub 1700 de lei net/membru de familie și beneficiază de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal”, a explicat Laurențiu Neculaescu.

Impactul programului în România

Până în prezent, în cadrul celor două sesiuni de finanțare derulate, au fost contractate fonduri în valoare de aproximativ 300 de milioane de lei, beneficiind aproape 34.000 de gospodării. Aceste numere subliniază amploarea și importanța inițiativei, care nu numai că va îmbunătăți accesul la servicii esențiale de apă și canalizare, dar va contribui și la creșterea standardelor de sănătate și igienă în zonele rurale.

Prin acest program, AFM și partenerii săi europeni dau un exemplu concret de cum fondurile europene pot fi utilizate pentru a aduce îmbunătățiri tangibile în viețile cetățenilor. Voucherele de 1900 de euro pentru branșamentele de apă și canal reprezintă nu doar un sprijin financiar, ci și un pas înainte spre o viață mai bună pentru mii de români de la curte.

Cu un accent pus pe accesibilitate și incluziune, acest program demonstrează angajamentul autorităților de a asigura condiții de viață decente pentru toate categoriile de populație, contribuind astfel la reducerea decalajelor dintre mediul urban și cel rural. Românii de la curte au acum oportunitatea de a beneficia de infrastructura modernă de apă și canalizare, esențială pentru un trai sănătos și sustenabil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: