Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere de 30 și 50 de euro pentru românii cu venituri mici, în pline scumpiri. Pachetul de măsuri care stă pe masa Guvernului

Vouchere de 30 și 50 de euro pentru românii cu venituri mici, în pline scumpiri. Pachetul de măsuri care stă pe masa Guvernului

Românii cu venituri mici ar urma să primească vouchere sociale cu care să-şi cumpere alimentele de bază. Ar fi vorba de peste trei milioane şi jumătate de români care vor beneficia de aceste tichete sociale. Și elevii care primesc burse sociale ar putea să beneficieze de vouchere pentru mâncare şi rechizite.

Liderii PSD au propus săptămâna trecută, în Coaliție, un pachet de măsuri pentru românii cu venituri mici. Însă decizia în acest sens ar urma să fie luată spre sfârșitul săptămânii în curs.

Vouchere de 30 și 50 de euro pentru românii cu venituri mici, în pline scumpiri

Planul PSD ar presupune acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni, pentru 6 alimente de bază, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni, pentru achiziţionarea de alimente, rechizite şi haine, potrivit surse din PSD.

Potrivit surselor citate de acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni (până la sfârșitul anului) vor beneficia:

  • persoanele care primesc Venit Minim Garantat (168.000 persoane)
  • persoane cu dizabilitati (800.000 persoane)
  • pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 lei (2.349.517 pensionari).

Potrivit calculelor efectuate de Ministerul Finanțelor ar fi vorba despre 3.468.517 de beneficiari iar suma estimată este de 693.734.000 milioane euro până la sfârșitul anului, – 0,27% din PIB estimat de Comisia Națională de Prognoză pentru anul 2022.

Câţi bani ar primi elevii

Surse guvernamentale au declarat pentru Observator că elevii care primesc burse sociale vor primi şi vouchere de 30 de euro lunar, timp de 7 luni de zile.

Mai exact, între aprilie – iunie şi septembrie – decembrie 2022, 156.000 de elevi vor primi lunar 30 de euro pentru alimente, haine şi rechizite.

PNL vrea să se dea vouchere de 100 de euro

Pe de altă parte, PNL consideră că dacă Guvernul vrea să introducă vouchere, suma trebuie să fie mai mare, 100 euro, și să fie acordată până cel putin anul viitor in iunie, tocmai ca cetățenii să treacă iarna mai ușor. „Trebuie să ne gândim la preturi și la inflația care poate ajunge la 10%”, declară surse liberale, pentru Digi 24.

Însă propunerile vor fi analizate la nivelul guvernului, urmând ca după să se prezinte privind întregul pachetul de măsuri sociale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: