Redactia.ro
Home » Stil de viață » Vouchere de vacanță 2023. Ce valoare au tichetele și cine sunt românii care le vor primi anul acesta

Vouchere de vacanță 2023. Ce valoare au tichetele și cine sunt românii care le vor primi anul acesta

vouchere de vacanta

Voucherele de vacanță vor fi acordate și în anul 2023 pentru angajații care lucrează la instituțiile de stat. Tichetele au valoarea totală de 1.450 de lei, a anunțat Ministerul Finanțelor. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Anul acesta are loc o schimbare majoră la voucherele de vacanță. Cu aceste tichete se pot deconta transport şi spa. Beneficiarii care nu vor să primească vouchere de vacanță sunt nevoiți să depună o solicitare scrisă la unitatea/instituția angajatoare.

Guvernul a tăiat vocuherele de vacanță în februarie 2021, în urma unui proiect de Ordonanță de Urgență. Peste 11.000.000 de turişti au fost înregistraţi, în anul precedent, în unităţile de cazare din România. În lumina acestei constatări, autorităţile au decis reintroducerea voucherelor de vacanţă.

Ce poți plăti cu tichetele de vacanță

Tichetul valoric poate acoperi mai multe tipuri de plăți pentru concediu. Pachetul, însă, obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear.

Totodată, trebuie să știm că voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și nu sunt transmisibile. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.

Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă tichete emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Cum pot fi folosite voucherele de vacanță

Odată ce voucherele de la angajator sunt primite, beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Apoi, acesta verifică dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție, etc. și plătește cu cu cardul. Valoarea totală este de 1450 de lei.

Potrivit OUG nr. 8/2009, fiecare voucher de vacanță este valabil dacă are înscrise următoarele menţiuni:

  • emitentul şi datele sale de identificare;
  • valoarea nominală a tichetului de vacantă;
  • angajatorul şi datele sale de identificare;
  • numele, prenumele şi codul numeric personal ale angajatului care este în drept să utilizeze tichetul de vacanţă;
  • spaţiul destinat înscrierii perioadei în care a fost utilizat şi aplicării ştampilei unităţii afiliate; interdicţia unităţii afiliate de a plăti diferenţa în bani dintre valoarea tichetului de vacanţă şi valoarea pachetului de servicii către utilizatorii tichetelor de vacanţă;
  • perioada de valabilitate a utilizării tichetului de vacanţă.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: