Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere de vacanță 2023. Ce valoare vor avea anul acesta tichetele

Vouchere de vacanță 2023. Ce valoare vor avea anul acesta tichetele

Vouchere de vacanță 2023. Ce valoare vor avea anul acesta tichetele

Vouchere de vacanță 2023. Iată ce valoare vor avea anul acesta tichetele și ce trebuie să știe salariații: s-a schimbat sau nu ceva, în contextul în care în care mai multe publicații au anunțat sume diferite și creșteri ale valorii.

Vouchere de vacanță 2023. Ce valoare vor avea anul acesta tichetele

În 2022, bugetarii au primit vouchere de vacanţă de 1.450 lei. Potrivit proiectului de act normativ care a prevăzut reluarea acordării tichetelor de vacanţă, suma este valabilă pentru fiecare angajat, iar voucherele de vacanță vor fi acordate până în 2026.

În 2023, voucherele de vacanță în 2023 vor fi de 1.450 de lei brut, potrivit Ministerului de Finanțe, adică aceeași ca cea de anul trecut.

„Instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a transmis Ministerul Finanțelor, a relatat edupedu.ro.

Voucherul de vacanță este valabil un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic. Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere vor fi date, conform sursei menționate mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: