Redactia.ro
Home » Știri » Vouchere pentru vaccinați. Cum se intră în posesia tichetelor, anunț de la Ministerul Sănătății

Vouchere pentru vaccinați. Cum se intră în posesia tichetelor, anunț de la Ministerul Sănătății

Românii care se vaccinează primesc vouchere în valoare de 100 de lei. Acestea au început să fie livrate, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Încă de la începutul lunii septembrie, oficialii de la Ministerul Sănătății anunțau că voucherele pentru vaccinați ar putea fi disponibile începând din octombrie. Tichetele vor ajunge la acei români care au schema completă de vaccinare și s-au imunizat începând cu 31 august.

Vouchere pentru vaccinați, livrate. Anunț de la Ministerul Sănătății

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a făcut anunțul, marţi, 12 octombrie, că voucherele destinate celor care se vaccinează au început să fie livrate în centrele din țară, potrivit News.ro.

Voucherele pentru vacinați au fost transmise în opt judeţe şi urmează ca și în Bucureşti să ajungă aproximativ 15.000 de vouchere.

„Vestea bună este că voucherele au început deja să fie livrate. Sunt în jur de opt judeţe care au livrat deja către centrele de vaccinare. Astăzi se trimit şi la nivelul municipiului Bucureşti în jur de 15.000 de vouchere. În alte 20 de judeţe sunt în curs de livrare către centrele de vaccinare. E un proces în desfăşurare, cert e că s-a finalizat achiziţia de către DSP pentru aceste vouchere”, a declarat Andrei Baciu.

Vouchere pentru vaccinați. Cum se intră în posesia tichetelor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că de vouchere pentru vaccinați beneficiază toate persoanele care se vaccinează cu schema completă sau au făcut a doua doză după data de 31 august. În aceea zi a apărut OUG care reglementează procesul de acordare de vouchere pentru vaccinați.

Persoanele care pot beneficia de aceste vouchere şi s-au vaccinat deja pot merge în centrele unde s-au vaccinat pentru a le ridica. În cazul în care unele persoane s-au vaccinat, spre exemplu, la începutul lunii septembrie, dar nu au primit voucherele la acel moment, ele pot reveni acum la punctul unde s-au vaccinat. Mai exact, persoanele vaccinate vor merge la centrul de vaccinare sau cabinetul medicului de familie – pentru a își primi voucherele.

Românii care s-au imunizat vor primi câte 5 vouchere sub forma unor tichete în valoare de 20 de lei fiecare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: