Redactia.ro
Home » Știri » Vremea 11 iunie 2020. Prognoza meteo emisă de ANM anunță ploi și vijelii

Vremea 11 iunie 2020. Prognoza meteo emisă de ANM anunță ploi și vijelii

Prognoza meteo 11 iunie 2020

Vremea, joi, 11 iunie 2020, aduce mari surprize în România. Specialiștii ANM au anunțat ploi și vijelii în toată țara, până la finalul săptămânii.

Încă de miercuri se strică vremea, iar până vineri, în aproape toată țara, vom avea parte de ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice. Ne putem aștepta și la vijelii.

Prognoza meteo 11 iunie 2020. Starea vremii joi

Specialiștii ANM au anunțat averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului, vijelii sau chiar grindină. Temperaturile vor fi în scădere și va fi înregistrată o instabilitate atmosferică temporar accentuată. Temperatura maximă a zilei de joi va ajunge la 26 de grade celsius.

„Cantitățile de apă înregistrate (îndeosebi în intervale scurte de timp) vor depăși 15…20 l/mp”, anunță ANM.

Joi dimineața, mai multe regiuni din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova se vor afla sub Cod Galben de instabilitate atmosferică. Deocamdată, codul are termen de expirare joi, 11 iunie, la ora 10.00, însă poate fi prelungit de meteorologi.

În acest interval, în zonele menționate, „vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, conform meteorologilor AN;.

Pe tot parcursul zilei de joi, România se află și sub o informare meteo de instabilitate atmosferică, care va fi valabilă și vineri, până la ora 23.00.

Prognoza meteo pentru București 11 iunie 2020. Alertă ANM pe ploi și vijelii

Și în Capitală va fi mai frig decât este normal în această perioadă. Pentru joi, meteorologii au anunțat ploi cu caracter torențial și descărcări electrice. Cantităţile de apă înregistrate vor depăşi 15 – 20 l/mp, conform Agerpres.

În București, pe 11 iunie, temperaturile maxime se vor situa între 26-28 grade celsius. Și vineri, temperaturile vor fi scăzute, meteorologii anunțând și pentru această zi precipitații și vijelii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: