Redactia.ro
Home » Știri » Vremea 12 februarie 2019. Iarna revine în România

Vremea 12 februarie 2019. Iarna revine în România

Vremea 12 februarie 2019. Iarna revine în România

Vremea 12 februarie 2019. Marți, vremea se răcește în toată țara, iar ninsorile revin la munte. De asemenea, în celelalte regiuni se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, apoi sub formă de ninsoare la venirea nopții.

Un cod galben de ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană este în vigoare marți

În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului, valabilă marți.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă.

În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 și 4 grade în Transilvania și Maramureș, 3-8 grade în Banat, Crișana și Oltenia, 5-10 grade în Muntenia și Dobrogea și 2-7 grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în extremitatea nordică a regiunii.

Vremea 12 februarie 2019: Prognoza meteo pentru București

În București, vremea va fi închisă şi se va răci. Ziua, temporar, va ploua, iar în cursul nopţii, treptat, ploaia se va transforma în ninsoare şi este posibil să se depună strat de zăpadă de până la 2 – 5 centimetri.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade,  iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 – 0 grade. Vântul va avea intensificări care pot ajunge la 40 kilometri pe oră.

Citește și: ANM: Vești proaste. Ce se întâmplă cu vremea la început de săptămână

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: