Redactia.ro
Home » Știri » Vremea 17 martie 2020. ANM anunță temperaturi încadrate în media normală

Vremea 17 martie 2020. ANM anunță temperaturi încadrate în media normală

Vremea 17 martie 2020. ANM anunță temperaturi încadrate în media normală

Vremea 17 martie 2020. Prognoza meteo realizată de ANM pentru marți. Un anticiclon aduce diferențe de temperaturi între Vestul și Estul României.

Specialiștii ANM anunță pentru marți vreme în general frumoasă. Doar dimineața și noaptea temperaturile vor fi mai scăzute, fapt normal în această perioadă a anului, în primăvară. Cerul va fi senin pe 17 martie, iar vântul va sufla slab și moderat. Ușoare intensificări ale vântului vor avea loc în zonele montane înalte și în sudul Banatului.

Temperaturi ANM maxime și minime pe 17 martie 2020

Maximele zilei vor fi cuprinse între 6 și 13 grade celsius, în vreme ce minimele se încadrează între -9 și 3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață. În anumite zone din Transilvania, Maramureș, Banat și Crișina sunt șanse foarte scăzute de precipitații sub formă de ploaie.

Specialiștii au remarcat că următoarea perioada, un anticiclon de aer rece se va forma în tot estul continentului. În următoarele zile acesta va ajunge în România, însă va fi în succesiune, adunând, în loc de aer rece, un aer tropical.

Astfel, pe parcursul zilei de marți, în regiunile vestice, se vor semnala efecte ale anticiclonului. Tot marți, cerul va fi variabil în jumătatea estică a țării.

Vremea va fi frumoasã, dar rece dimineaţa şi pe parcursul nopţii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona montanã înaltã, iar ziua şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade, iar cele minime între -9 şi 3 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Vreme normală pentru această perioadă

Meteorologii spun că vremea va fi în limitele normale ale acestei perioade și nu se vor înregistra abateri sau fenomene deosebite.

Vremea din bătrâni: ce spun tradițiile străvechi românești. Se spune că dacă vremea din ziua de 17 martie va fi una neplăcută, cu o dimineață foarte rece, înseamnă că vom avea vreme rece cât de curând. Deci, conform superstițiilor, ne așteaptă posibile ploi de la jumătatea acestei luni și pâna la finalul lunii martie. Dacă este o zi călduroasă, atunci vremea va mai ține așa cel puțin o săptămână.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: