Redactia.ro
Home » Știri » Vremea a făcut ravagii în România! Fenomenele meteo i-au îngrijorat pe toți

Vremea a făcut ravagii în România! Fenomenele meteo i-au îngrijorat pe toți

GALERIE FOTO (5) Vremea în România.

Recent, România a fost martora unor fenomene meteorologice extreme care au pus la încercare atât infrastructura, cât și răbdarea locuitorilor. De la vijelii violente până la grindină devastatoare și râuri ieșite din matcă, vremea a făcut prăpăd în multe zone ale țării, afectând viața de zi cu zi și activitățile agricole.

În ultimele ore, România a experimentat o instabilitate atmosferică majoră, cu diferențe de temperatură care au depășit 20 de grade Celsius în unele regiuni, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Furtuni puternice au lovit în special județul Gorj, unde vântul a doborât copaci și a avariat vehicule. În Constanța, vijeliile au fost atât de intense încât localnicii le-au comparat cu un uragan, iar în Tulcea, grindina a distrus culturile fermierilor, provocând pierderi semnificative.

Fenomene meteo diverse în toată țara

Dincolo de ploile torențiale și vântul puternic, anumite regiuni au avut parte de fenomene meteo mai puțin obișnuite pentru această perioadă a anului. În Cluj și în Munții Apuseni, temperaturile au scăzut dramatic, transformând ploaia în ninsoare și lapoviță. Această schimbare bruscă de vreme a venit după ce, în cursul zilei, temperaturile au atins valori de vară. Asemenea condiții meteorologice extreme sunt neobișnuite pentru luna aprilie și au stârnit îngrijorare printre localnici și fermieri.

Pentru seara zilei de miercuri, 17 aprilie, ANM a emis coduri portocalii de vijelii și ploi în mai multe județe, indicând o continuare a vremii nefavorabile. Meteorologii avertizează că aceste condiții pot duce la inundații rapide, mai ales în zonele joase și pe lângă cursurile de apă.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Meteorologii ANM au transmis o informare meteorologică valabilă până joi, 18 aprilie 2024, la ora 20:00, pentru jumătatea de sud-est a țării. Se așteaptă averse torențiale, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii. Vântul va sufla cu viteze care pot depăși 55 de kilometri pe oră. În unele locuri, cantitățile de apă vor atinge 40 de litri pe metru pătrat, accentuând riscul de inundații.

Temperaturile vor continua să scadă în toată țara, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Această răcire bruscă vine după o perioadă de temperaturi ridicate, subliniind din nou instabilitatea meteorologică semnificativă din această primăvară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: