Redactia.ro
Home » Știri » Vremea azi, 15 mai. Temperaturile sunt în continuă creștere

Vremea azi, 15 mai. Temperaturile sunt în continuă creștere

Prognoza meteo 11-25 martie 2024. Meteorologii anunță creșterea temperaturilor în toată țara

Vremea azi, 15 mai. Temperaturile sunt în continuă creștere. Iată detaliile!

Vremea azi, 15 mai

Vremea azi, 15 mai, a adus cu sine o creștere continuă a temperaturilor în majoritatea regiunilor, ajungând la valori normale pentru această perioadă. Această evoluție este binevenită, întrucât ne apropie de debutul sezonului estival și ne permite să ne bucurăm de o atmosferă mai caldă și plăcută.

Pe litoral, maximele termice au pornit de la 18 grade și se vor ridica până la 26 de grade în Lunca Dunării. Aceasta înseamnă că turiștii și locuitorii din aceste zone vor avea parte de o zi frumoasă și pot profita de plajă și de activități în aer liber.

Vremea se îmbunătățește, iar ploile vor fi mai puțin intens

Totuși, nu toate regiunile se bucură de aceleași condiții meteorologice favorabile. Astfel, în Banat, Crișana, Maramureș și nord-vestul Olteniei se anunță precipitații sub formă de ploaie. În restul țării, vremea se îmbunătățește, iar ploile vor fi mai puțin intense și de scurtă durată.

Dobrogea și Bărăganul vor beneficia de vreme în ansamblu bună, deși norii se vor mai aduna pe parcursul zilei. Vântul va avea intensificări de 45-60 km/h și temperatura va crește ușor.

În Moldova sudică și nordul Munteniei vor fi înnorări, însă soarele va face apariția din când în când. Temperaturile vor crește ușor, iar vântul va avea unele intensificări.

În nordul Moldovei și Bucovina, vremea va fi schimbătoare. Vor fi nori, dar ploile vor apărea doar izolat, iar temperaturile vor atinge 23 de grade.

În nordul Transilvaniei și Maramureș, atmosfera va fi închisă, vor fi averse și există posibilitatea apariției fenomenelor electrice. Totuși, temperaturile se vor ridica și, la amiază, la Bistrița, vor fi 24 de grade.

În vestul țării, vremea va fi mohorâtă, cu ploi abundente, care pot duce la strângerea unor cantități de apă de peste 20 de litri pe metru pătrat. Vântul se va intensifica în sudul Banatului, unde vor fi rafale de 80-90 km/h, iar temperaturile vor crește cu aproximativ 3-4 grade față de ziua precedentă.

În Transilvania vor apărea câteva ploi în vestul provinciei, dar și momente de soare printre nori. Temperaturile vor continua să crească, iar maximele vor ajunge până la 25 de grade la Târgu Mureș.

În sud-vestul țării, se anunță ploi mai serioase în nord-vestul Olteniei, unde se vor acumula cantități semnificative de apă, iar există și posibilitatea de grindină. În restul regiunii vor fi ploi mai slabe, iar temperaturile vor crește cu 5-6 grade față de ziua precedentă.

În sudul țării, vom vedea soarele printre nori, iar vântul va fi mai insistent. Se va înregistra o ușoară creștere a temperaturii. După prânz, în Lunca Dunării, se vor atinge 26 de grade, ceea ce aduce un aer călduros și plăcut.

La munte, temperaturile vor crește ușor, însă se vor aduna norii, mai ales în masivele vestice și nordice. Vor apărea averse locale, iar cantitățile de apă vor depăși 20 de litri pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări susținute la altitudini mari, în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, unde se vor înregistra rafale de 80-90 km/h. Aceste condiții pot influența în mod semnificativ activitățile montane și trebuie avută în vedere prudența în deplasările în aceste zone.

Vremea în București

În București, temperaturile vor continua să crească, iar maxima va ajunge la 25 de grade, o valoare normală pentru această dată. Vor fi înnorări, dar și perioade cu soare, iar vântul va fi activ. Astfel, locuitorii Capitalei pot profita de o zi plăcută în oraș, având posibilitatea să se bucure de diverse activități în aer liber.

Prognoza meteo pentru următoarele zile indică o zi caldă în București, marți, cu o temperatură de 26 de grade. Vremea va fi închisă, dar doar spre sfârșitul nopții se prevăd averse și descărcări electrice. Vântul va avea viteze de 30-40 km/h.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: