Redactia.ro
Home » Știri » Vremea de Crăciun și Revelion 2024. Ce prognoze au făcut meteorologii pentru finalul anului

Vremea de Crăciun și Revelion 2024. Ce prognoze au făcut meteorologii pentru finalul anului

GALERIE FOTO (2) vreme

Meteorologii internaționali au început deja să lanseze primele prognoze pentru finalul acestui an, iar părerile sunt împărțite. În timp ce unii specialiști estimează temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru sărbătorile de iarnă, alții susțin că vremea va fi mai rece. Așadar, cum va arăta vremea de Crăciun și Revelion în 2024?

Prognoza EaseWeather pentru Crăciun și Revelion

Conform meteorologilor de la EaseWeather, România se va confrunta cu temperaturi neobișnuit de blânde în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceștia prognozează valori termice mai ridicate decât media acestei perioade, sugerând că vom avea parte de temperaturi asemănătoare primăverii timpurii.

Pentru ziua de Crăciun, temperaturile ar putea ajunge la 11-12 grade Celsius, ceea ce reprezintă o abatere semnificativă de la valorile obișnuite. De asemenea, pentru noaptea de Revelion, aceștia estimează că temperaturile vor rămâne în jurul valorii de 11 grade Celsius.

Acest scenariu indică faptul că finalul anului 2024 ar putea să fie unul atipic din punct de vedere meteorologic, cu temperaturi mult peste media obișnuită. Potrivit specialiștilor EaseWeather, vremea în Capitală ar putea fi urâtă, cu ploi înghețate și lapoviță, ceea ce ar putea strica atmosfera de sărbătoare. Temperaturile în București nu vor trece de 3 grade Celsius în ziua de Crăciun și vor atinge maxim 2 grade Celsius de Anul Nou.

Sursa foto: Realitatea.Net
Sursa foto: Realitatea.Net

Ce spun meteorologii de la AccuWeather

Pe de altă parte, meteorologii de la AccuWeather oferă o perspectivă diferită asupra condițiilor meteo din această iarnă. Aceștia sugerează că sărbătorile ar putea fi caracterizate de vreme mai rece, cu temperaturi scăzute, tipice sezonului de iarnă. Această prognoză vine în contradicție cu cea furnizată de EaseWeather și lasă loc de incertitudini în ceea ce privește evoluția vremii.

În acest context, este important să urmărim actualizările meteorologilor pentru a vedea în ce direcție se va îndrepta vremea în perioada Crăciunului și a Anului Nou. Totuși, fluctuațiile și neconcordanțele dintre previziuni reflectă incertitudinea legată de fenomenele meteorologice în continuă schimbare.

Sursa foto: Realitatea.Net
Sursa foto: Realitatea.Net

Prognoza meteo europeană pentru finalul anului

Meteorologii europeni au anunțat previziunile pentru ultimele săptămâni ale anului 2024, aducând informații detaliate despre condițiile atmosferice. Estimările au fost furnizate de ECMWF (Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu), care se ocupă cu previzionarea condițiilor meteorologice pe termen mediu în Europa.

Prognoza pe săptămâni pentru luna decembrie

4 – 11 decembrie

Primele zile ale lunii decembrie vor aduce temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite în această perioadă, în special în regiunile estice ale țării. Regimul pluviometric va fi diferit în funcție de zonă: în extremitatea sud-estică, cantitățile de precipitații vor fi mai ridicate decât normalul, în timp ce în jumătatea nord-vestică a țării, acestea vor fi deficitare. În restul teritoriului, precipitațiile se vor situa în jurul mediei obișnuite pentru această perioadă.

11 – 17 decembrie

În a doua săptămână a lunii decembrie, temperaturile medii vor crește, fiind mai ridicate decât media normală pentru această perioadă. Abaterile termice pozitive vor fi mai accentuate în regiunile intracarpatice, unde vremea va fi mai caldă decât de obicei. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în nord-vestul țării, în timp ce în celelalte regiuni, se vor menține la niveluri apropiate de normal.

18 – 24 decembrie

Săptămâna care include și Ajunul Crăciunului aduce o revenire la vremea specifică de iarnă. Temperaturile medii vor fi, în general, apropiate de valorile normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi, de asemenea, aproape de media normală. Așadar, există șanse mai mari ca în această perioadă să experimentăm tipul de vreme specific sezonului rece, cu temperaturi mai scăzute și posibile precipitații sub formă de zăpadă.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: