Redactia.ro
Home » Știri » Vremea din România se răcește semnificativ. Anunțul meteorologilor pentru această săptămână

Vremea din România se răcește semnificativ. Anunțul meteorologilor pentru această săptămână

Românii au avut parte în primele săptămâni din luna ianuarie de o vreme deosebit de caldă, neobișnuită pentru perioada calendaristică în care ne aflăm. Acest lucru se schimbă însă de marți, 11 ianuarie, când temperaturile încep să scadă simțitor. Meteorologii anunță vreme mai rece, cu un regim pluviometric care se va încadra în normele normale pentru anotimpul de iarnă.

Vremea din România se răcește semnificativ. Anunțul meteorologilor pentru această săptămână

După ce în toată țara prima săptămână din luna ianuarie a fost generoasă cu temperaturile și razele de soare, situația se schimbă drastic începând de marți, 11 ianuarie. Meteorologii anunță o răcire bruscă a vremii, cu temperaturi care în timpul nopții vor ajunge chiar și la -18 grade. Acest lucru este valabil pentru regiunile de nord-vest și centru. Pentru restul țării, minimele se vor încadra între -8 și -18 grade, în timp ce maximele nu vor depăși cu mult acest interval.

„Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa, la început în nord-vest şi centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 şi -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative”, a transmis, marţi, ANM.

Vremea din România. Cod Galben de vânt

Pe lângă aceste schimbări, ANM a emis și un cod galben de vânt. Atenționarea este valabilă în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea, Vrancea şi Vaslui., unde vântul va sufla chiar și cu 65-76 km pe oră.

„Vântul va continua să prezinte intensificări în estul Munteniei, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, temporar cu viteze de 55…65 km/h. În zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral, rafalele vor depăşi 65 – 75 de kilometri la oră”, a transmis ANM.

Cel mai rece va fi în zona Olteniei, în timp ce regiunea Transilvaniei se va bucura de vreme puțin mai bună, cu câteva raze de soare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: