Redactia.ro
Home » Știri » Vremea face ravagii! Au fost emise coduri galbene de furtuni și inundații

Vremea face ravagii! Au fost emise coduri galbene de furtuni și inundații

Vremea face ravagii! Au fost emise coduri galbene de furtuni și inundații

Vremea este în continuare capricioasă și se pare că nu ne bucurăm în totalitate de o primăvară frumoasă. După mai multe zile de vreme rea, a ieșit puțin soarele, dar România va fi lovită din nou de ploi. Meteorologii au emis prognoza meteo actualizată, precum și două avertizări de vreme rea: pericol de inundații și furtuni.

Cod galben de vreme rea

Vremea continuă să ne dea bătăi de cap, chiar și la jumătatea primăverii. Chiar dacă speram că temperaturile scăzute și ploile din ultima vreme au trecut și ne dau pace, se pare că nu ne putem bucura de căldură și soare prea mult timp.

Vezi și: Meteorologii ANM au schimbat prognoza meteo pentru Florii și Paște. Vremea, influențată de vortexul polar care a lovit România

Meteorologii au emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabil în patru județe din România. Județele vizate sunt: Tulcea, Constanța, Călărași și Ialomița. Codul este valabil de marți, ora 6.00 până miercuri, ora 15.00, conform specialiștilor ANM.

„Pe parcursul zilei de marți (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

Marți, intensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul Moldovei și local în Muntenia, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi viteze de 70…80 km/h.”, transmite ANM.

Vremea va fi capricioasă și în Capitală, unde sunt așteptate ploi și vânt slab spre moderat. Până în după-amiaza zilei de miercuri va fi o atmosferă ploioasă și înnorată, iar temperaturile nu vor depăși 16 grade celsius.

Pericol de inundații

Ploile puternice duc la inundații, motiv pentru care specialiștii ANM au transmis un avertisment în acest sens. Astfel, este valabil începând de luni, la ora 18:00, până miercuri, 12 aprilie, la miezul nopţii, dar există posibilitatea de a fi prelungit, în funcție de cum evoluează lucrurile.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, specialiştii INHGA au instituit Codul Galben pe râurile din bazinul hidrografic Jijia – bazinul situat în amonte de staţia hidrometrică Todireni şi afluenţii aferenţi sectorului situat în aval de staţia hidrometrică Todireni (judeţele: Botoşani şi Iaşi)”, au transmis specialiștii de la Centrul Naţional de Prognoze Hidrologice.

De asemenea, în intervalul 11 aprilie, ora 9:00 – 12 aprilie, ora 24:00, același cod va intra în vigoare pe râurile din Dobrogea, (judeţele: Tulcea şi Constanţa). Vremea își revine abia înainte de weekend, dar vom avea parte de ploi și în ziua de Paște, în majoritarea regiunilor din țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: