Redactia.ro
Home » Home » Vremea face ravagii în multe județe din România! Acoperişuri smulse de vânt, gospodării și străzi inundate

Vremea face ravagii în multe județe din România! Acoperişuri smulse de vânt, gospodării și străzi inundate

Vremea face ravagii în multe județe din România! Acoperişuri smulse de vânt, gospodării și străzi inundate

Mai multe județe din România au fost afectat grav de vremea severă, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Mai mulți cetățeni au casele avariate!

Vremea face ravagii în multe județe din România! Acoperişuri smulse de vânt, gospodării și străzi inundate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că precipitaţiile abundente şi vântul puternic au produs pagube în mai multe județe din țară, în noaptea de sâmbătă spre duminică. În Curtea de Argeş, pompierii au intervenit pentru degajarea unui copac prăbuşit pe cablurile electrice şi pentru degajarea elementelor căzute de pe două acoperişuri, care au avariat şi nouă autoturisme parcate în zonă, informează Agerpres.

”Spre miezul nopţii şi după acesta, ploile abundente şi scurgerile de pe versanţi într-un pârâu care trece prin municipiul Câmpulung au provocat inundaţii în mai multe curţi şi încăperi aflate în subsolul construcţiilor, precum şi două locuinţe”, se arată într-o informare transmisă de ISU Argeş, potrivit stirileprotv.ro.

Afectate au fost şi localităţile Bughea de Sus, Lereşti, Nămăeşti, Valea Mare Pravăţ, Piteşti şi Albota. ”Cele mai însemnate cantităţi de apă ajunse pe proprietăţile cetăţenilor sunt în Câmpulung, unde se intervine în continuare cu motopompe pentru extragerea apei. Intervenţia pompierilor câmpulungeni este sprijinită de către Detaşamentul de Pompieri Mioveni şi autorităţile locale din localităţile afectate”, precizează ISU Argeş.

Străzile din Brașov au fost acoperite cu apă

Mai multe străzi ale unui cartier periferic al municipiului Braşov au fost acoperite de apă în urma ploii torenţiale din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar pe o porţiune din DN 1 A, legătura cu Ploieştiul, s-a circulat, duminică dimineaţa, pe un singur sens, în urma unei viituri peste carosabil.

Conform IPJ Braşov, în urma revărsării pârâului Ghimbăşel, în zona cartierului Stupini, carosabilul a fost acoperit cu apă de până la 40 – 50 cm pe trei artere: Strada Fânului, Strada Făgurelului – intersecţia cu DN 13 şi pe strada Fântânii, precizează Agerpres.

“Pentru înlăturarea efectelor produse în urma inundațiilor pompierii brașoveni au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din gospodării și din subsolurile mai multor locuințe”, a transmis într-un comunicat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: