Redactia.ro
Home » Știri » COD ROȘU de vijelii în aceste județe! Meteorologii transmit un semnal de alarmă

COD ROȘU de vijelii în aceste județe! Meteorologii transmit un semnal de alarmă

COD ROȘU de vijelii în aceste județe! Meteorologii transmit un semnal de alarmă

Meteorologii au emis alerte de COD ROȘU de vijelii și grindina în două județe din România. Vremea se schimbă considerabil. 

COD ROȘU de vijelii în aceste județe! Meteorologii transmit un semnal de alarmă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pentru miercuri după-amiază atenționări de COD ROȘU care vizează județele Argeș și Dâmbovița. Se anunță averse, condiții de grindină și vijelii puternice.

În județul Argeș, cu precădere în Câmpulung, Lerești, Valea Mare, Pravăț, Bughea de Jos și Bughea de Sus se anunță averse cu caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși, prin acumulare, 25 de l/mp. În zonele amintite se anunță, de asemene, și frecvente descărcări electrice. Rafalele de vânt se vor intensifica și vor fi prezente și condiții de grindină. Avertizarea meteo este în vigoare până la ora 21.00 însă e posibi să se prelungească.

Și în județul Dâmbovița se vor manifesta fenomene meteorologice periculoase. Astfel, în Moroeni și Runcu se vor manifesta averse cu caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși, prin acumulare, 50 de l/mp. Se vor semnala și frecvente descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul se va intensifica, iar în teritoriile amintite se vor manifesta vijelii. Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până la ora 21.30.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă în prima săptămână din august, iar apoi se vor situa în jurul valorilor normale.

Vremea în luna august va fi instabilă

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest și sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord a țării și în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: