Redactia.ro
Home » Știri » Prognoză meteo pentru luna august. Iată cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Prognoză meteo pentru luna august. Iată cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Prognoză meteo pentru luna august. Iată cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iată cum va fi vreme în luna august!

Prognoză meteo pentru luna august. Iată cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă în prima săptămână din august, iar apoi se vor situa în jurul valorilor normale.

Săptămâna 26.07.2021 – 02.08.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest și sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 02.08.2021 – 09.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în extremitatea de nord a țării și în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi local deficitare în regiunile sudice și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Simptomele care arată că unele persoane sunt afectate de caniculă

Temperaturile ridicate din această perioadă pot afecta foarte grav unele persoane, în special pe cele care suferă de boli cardiace, vârstnicii, hipertensivii sau cei care au diabet. Câțiva medici au oferit sfaturi despre cum putem să trecem cu bine prin episoadele de caniculă.

”În primul rând oamenii să fie atenți la hidratare, chiar dacă nu au senzația de sete. Asta spun toți medicii, în fiecare vară: chiar dacă nu există senzația de sete, să bem apă cu săruri minerale. Apă minerală, nu carbogazoasă, ci apă cu săruri minerale. Sau se pot pune 5, 10 grame de sare în apă plată. Dar cea mai recomandată este apa minerală care are sodiu, potasiu, magneziu, calciu. În plus să se consume fructe și legume. Acestea conțin apă cu săruri minerale și cu vitamine. Astea sunt lucruri de care avem nevoie. Și, bineînțeles, pacienții vârstnici, cei cu boli cardiovasculare au nevoie de lucrul ăsta.

Cei care au o anumită medicație, în special pacienții hipertensivi, trebuie să fie atenți, pentru că tensiunea arterială poate scădea din cauze naturale, din pierderea de lichide, din vasodilatație, și atunci s-ar putea ca medicația pe care o iau în mod obișnuit să trebuiască ajustată, astfel încât monitorizându-și singuri tensiunea, să apeleze medicul de familie”, a declarat pentru Digi24 Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: