Redactia.ro
Home » Știri » Vremea în aprilie va fi schimbătoare. Meteorologii au facut prognoza pentru întreaga lună

Vremea în aprilie va fi schimbătoare. Meteorologii au facut prognoza pentru întreaga lună

Vremea în aprilie va fi schimbătoare. Meteorologii au facut prognoza pentru întreaga lună

Vremea în aprilie va fi foarte capricioasă, cu variații mari de temperatură, precipitații și intensificări ale vântului.
În prima săptămână a lunii aprilie vor fi înregistrate temperaturi care vor depăși pe alocuri 20 de grade Celsius, însă vor fi și zile în care maximele nu vor trece de 15 grade. Se pare că nu putem încă să renunțăm la hainele groase.

În cea mai mare parte a țării, săptămâna viitoare va debuta cu vreme frumoasă, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Temperaturile maxime pot depăși în unele regiuni 20 de grade Celsius. Excepție face nordului Moldovei, unde luna aprilie vine cu vreme rece. Temperaturile se vor situa în jurul pragului de 10 grade Celsius.

„Vreme schimbătoare, mai caldă decât în mod normal în prima zi, luni, cu maxime între 9 grade Celsius, în nordul Moldovei și 24 de grade în Oltenia, Muntenia, Banat. Ulterior, vor scădea temperaturile și până spre sfârșitul săptămânii vor avea variații, în general între 10 și 20 de grade. În estul Transilvaniei vor fi 6 – 7 grade. Minime, în general între -5 și 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -9, -8 grade, precipitații pe arii restrânse, trecător. Ulterior, aria precipitațiilor se va extinde iar în zonele montane, lapoviță și ninsoare, mai ales la altitudini mari. Mai multe precipitații sunt așteptate la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

În partea de sud și est a țării, trebuie să ne așteptăm la intensificări ale vântului în zilele de luni și marți.

În București vremea se menține frumoasă, la începutul săptămânii, cu temperaturi ridicate, cer parțial noros și intensificări ușoare ale vântului.
Astăzi temperaturile în capitală se vor încadra între 22 – 23 de grade Celsius. Vor fi și condiții reduse de ploaie.
Marți, temperaturile scad destul de mult, până în jurul maximei de 12 grade după-amiază. Cerul va fi temporar noros.

Zilele următoare în București vor aduce variații ale temperaturii aerului între 13 și 17 grade Celsius până spre sfârșitul săptămânii viitoare. Minime cuprinse între 0 – 2 grade în general, dar există posibilitatea de a se înregistra și temperaturi sub 0 grade. În prima jumătate a săptămânii vor fi temperaturi minime apropiate de 0 grade Celsius, iar spre sfârșiul săptămânii va urma spre 4-5 grade.

În zonele montane sunt așteptate ploi și chiar lapoviță și ninsoare.

„Recorduri zilnice de temperatură putem să avem și mâine și poimâine. Nu ne așteptăm să fie afectate recordurile lunare cu cele mai mari temperaturi înregistrate de când se fac măsurători în luna aprilie. Se pot înregistra recorduri zilnice atât pentru temperaturi maxime cât și minime. Asta nu înseamnă că nu avem temperaturi peste sau sub medie. Aprilie va fi o lună schimbătoare, cu temperaturi de vară care alternează cu temperaturi ceva mai coborâte. În prima zi a lunii aprilie, exceptând nordul Moldovei unde sunt temperaturi mai coborâte, apropiate de normal sau chiar sub normal, vor fi valori mai mari decât normele”, a mai spus meteorologul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: