Redactia.ro
Home » Știri » Vremea în Bucureşti: Meteorologii au emis cod galben

Vremea în Bucureşti: Meteorologii au emis cod galben

Vremea în Bucureşti: Meteorologii au emis cod galben

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic, răcire accentuată a vremii şi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Conform specialiştilor, în intervalul 22 februarie, ora 8:00 – 23 februarie, ora 8:00, în Bucureşti, vremea se va răci şi va deveni vântoasă.

Temporar se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, dar spre seară şi noaptea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica, astfel că va avea viteze în medie de 55 – 65 km/h. Vor fi condiţii de polei, dar stratul de zăpadă nu va fi consistent.

Temperatura maximă va fi de 4 – 5 grade Celsius, iar cea minimă de minus 7 – minus 6 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de rece, iar vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzaţia de rece va fi amplificată.

Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului. Temperatura maximă va fi de minus 2 – minus 1 grad Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic în mai mult de jumătate din ţară, inclusiv în Municipiul Bucureşti, şi viscol în zona montană, precum şi o informare de ninsori şi vreme rece, ce vizează majoritatea regiunilor.

Vremea: Cod galben în România în mai multe judeţe

Astfel, în intervalul 22 februarie, ora 16:00 – 23 februarie, ora 16:00, în 36 de judeţe din Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55 – 65 km/h şi, izolat, 70 km/h.

Pe crestele montane, vântul va sufla tare, cu viteze de peste 90 – 100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Totodată, în perioada 22 februarie, ora 14:00 – 23 februarie, ora 16:00, va fi în vigoare o informare meteo de vreme rea în majoritatea zonelor. Astfel, se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45 – 55 km/h, iar local se va forma polei.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea şi dimineaţa, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

Meteorologii notează că vremea se va menţine rece până luni, 25 februarie.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea şi informarea emise joi.

Citeşte şi: Vremea în weekend: Revin ninsorile. ANM a emis cod galben

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: