Redactia.ro
Home » Știri » Vremea în România, 21 mai. Avertizare meteorologică de vreme rea în multe regiuni ale țării

Vremea în România, 21 mai. Avertizare meteorologică de vreme rea în multe regiuni ale țării

GALERIE FOTO (3) Vremea în România, 21 mai. Avertizare meteorologică de vreme rea în multe regiuni ale țării

Temperaturile au scăzut dramatic, iar meteorologii au emis o avertizare de vreme severă în mai multe regiuni ale țării. Sunt așteptate averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și, pe alocuri, grindină. Iată cum arată prognoza meteo ANM pentru 21 mai.

Vremea în România 21 mai, conform ANM

Meteorologii au emis, pentru 21 mai, o avertizare de manifestări ale instabilității atmosferice, care intră în vigoare la ora 06:00 și durează până la 23:00. Potrivit informării oferite de specialiștii ANM, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp.

Totuși, dimineața zilei de 21 mai va fi sub incidența codului portocaliu, care va afecta Oltenia, local în Muntenia, sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali. Până la ora 06:00, sunt așteptate cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp.

Vremea în București

În București, vremea se răcește considerabil, iar ploile pun stăpânire peste oraș. Temperaturile vor fi joase, iar maxima zilei va ajunge la 17 grade C. Vântul va sufla cu putere, iar pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și, posibil, grindină.

Vremea în Cluj

La Cluj va ploua puțin și doar în cea de-a doua parte a zilei, în rest cerul va fi înnorat. Maxima zilei va fi de 16 grade C, iar minima va fi de 9 grade C.

Vremea în Iași

La Iași nu se așteaptă ploi, însă ziua va fi un mohorâtă. Soarele va lipsi cu desăvârșire, iar cerul va fi înnorat. Maxima zilei va fi de doar 16 grade.

Vremea în Brașov

La Brașov, este așteptată ploaia la primele ore ale dimineții și spre înserat. În rest, cerul se va menține înnorat și vântul își va face de cap. Pe crestele montane înalte, temperaturile vor coborî considerabil, va ploua în cantități mari și se vor semnala descărcări electrice și intensificări ale vântului. 1 1 grade e maxima zilei.

Vremea în Constanța

Și la malul Mării Negre este așteptată vreme urâtă. Ploile vor guverna ziua, iar vântul va sufla cu putere. Temperatura maximă e de 13 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: