Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se răcește semnificativ în România. Unde se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

Vremea se răcește semnificativ în România. Unde se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

meteo

O schimbare bruscă de vreme se profilează în România, cu precipitații și temperaturi scăzute pe scară largă, conform avertizărilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Elena Mateescu, directorul ANM, a prezentat detaliile acestei schimbări radicale de vreme într-o apariție recentă la postul de televiziune Antena 3 CNN.

Potrivit informațiilor prezentate, începând de miercuri, se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1500 de metri. Această schimbare drastică vine pe fondul unei tranziții de la temperaturi extrem de ridicate la temperaturi mai scăzute, cu un impact semnificativ asupra condițiilor meteorologice din întreaga țară.

Se vor semnala cantități semnificative de apă

Directorul ANM a atras atenția asupra perioadelor de instabilitate atmosferică accentuată, în special în vestul și centrul țării, cu prognoze indicând cantități semnificative de apă, între 15 și 25 de litri pe metru pătrat, local chiar 30-40 de litri pe metru pătrat. Vitezele vântului se pot intensifica, atingând până la 45-50 km/h, iar pe creste chiar și de 70 km/h.

Atenționările meteorologice intră în vigoare de mâine la ora 14:00 și sunt valabile până joi seara la ora 20:00. Acestea vizează în special zonele montane, cu avertizări de cod galben pentru Banat, sudul Crișanei, Transilvania și zona montană. În aceste regiuni se preconizează depășiri ale valorilor normale de precipitații și averse torențiale.

Vremea se răcește și în București

În plus, se prognozează o răcire semnificativă și în București, unde se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului începând de miercuri. Maximele termice nu vor depăși 20 de grade Celsius, iar vremea se va menține instabilă și în zilele următoare, cu temperaturi în scădere ușoară.

În concluzie, românii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru aceste schimbări bruște de vreme și să urmărească atent informațiile actualizate de la Administrația Națională de Meteorologie pentru a lua măsurile necesare înainte de a se confrunta cu condiții meteorologice extreme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: