Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă. Furtuni și ploi în 27 de județe ale țării. Meteorologii au emis o avertizare cod galben

Vremea se schimbă. Furtuni și ploi în 27 de județe ale țării. Meteorologii au emis o avertizare cod galben

prognoza meteo

Vremea se schimbă în următoarea perioadă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis, joi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Alerta meteo va intra în vigoare la ora 12.00 şi va fi valabilă până la ora 23.00. Sunt afectate 27 de judeţe, inclusiv Capitala.

Furtunile își vor face simțită prezența în peste 20 de județe din România

Meteorologii ANM anunță că în următoarele ore mai multe județe ale țării se vor confrunta cu instabilitate atmosferică și vor fi înregistrate descărcări electrice. „Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crişanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova şi Dobrogea”, a fost anunțul făcut de către meteorologii ANM.

Conform meteorologilor, va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă se vor încadra între 20…25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp. „Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50-70 km/h şi vijelii se vor semnala mai ales în estul şi sud-estul teritoriului”, anunță ANM.

Vremea este instabilă. Cod galben de instabilitate atmosferică în 27 de județe plus București

Joi, 25 mai, vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, dar și în general instabilă. Temperaturile se vor încadra între 21 și 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade Celsius. Din păcate, un nou ciclon mediteranean va traversa România ceea ce înseamnă că vor fi înregistrate furtuni și căderi de grindină în zona depresiunilor intramontane și a zonelor montane.

„Această masă de aer cu proprietăți pentru instabilitatea atmosferică va se va menține pe tot parcursul săptămânii și vom avea astfel de manifestări aproape în fiecare după-amiază, cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului, în condițiile în care și temperaturile vor fi destul de ridicate. La amiază vor mai atinge valori de 27-28, poate chiar 29 grade„, a explicat Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM.

Potrivit ANM, în București se preconizează o vreme caldă. Cerul va fi variabil, cu posibilitatea unor înnorări, în special în orele serii și spre sfârșitul nopții, când se așteaptă ploi scurte, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va atinge 28 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 13 și 15 grade Celsius.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: