Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă radical! Meteorologii ANM au emis avertizări imediate de Cod galben de vijelii. Zonele vizate

Vremea se schimbă radical! Meteorologii ANM au emis avertizări imediate de Cod galben de vijelii. Zonele vizate

Vremea se schimbă radical! Ce ne așteaptă după temperaturile de vară? Anunțul meteorologilor

Meteorologii ANM au emis avertizări imediate de Cod galben de vijelii, care vizează mai multe localități ale țării. Iată detaliile acestor avertizări meteo!

Prima avertizare meteo ANM imediată

Această avertizare este valabilă în intervalul 25 octombrie, începând de la ora 6:00 și până la ora 12:00. Fenomenele meteorologice avertizate includ intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge viteze de 55…60 km/h, iar în zona montană se pot înregistra chiar și viteze de peste 70-90 km/h.

Zona de acoperire a acestui Cod galben cuprinde următoarele localități și regiuni:

  1. Județul Caraș-Severin, în zona de munte aflată la altitudini de peste 1800 de metri;
  2. Județul Arad;
  3. Județul Bihor;
  4. Zona joasă a județului Timiș, inclusiv localități precum Timișoara, Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Recaș, Buziaș, Făget, Deta, Gătaia, Variaș, Săcălaz, Ciacova, Giarmata, Dudeștii Vechi, Lenauheim, Ghiroda, Peciu Nou, Cărpiniș, Sânandrei, Comloșu Mare, Periam, Satchinez, Orțișoara, Cenad, Giroc, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Teremia Mare, Coșteiu, Jebel, Nădrag, Liebling, Lovrin, Jamu Mare, Biled, Racovița, Sânpetru Mare, Gavojdia, Denta, Topolovățu Mare, Cenei, Belinț, Sacoșu Turcesc, Darova, Banloc, Pișchia, Tomnatic, Bethausen, Victor Vlad Delamarina, Tomești, Giulvăz, Dumbrava, Tormac, Uivar, Șandra, Boldur, Șag, Moravița, Margina, Saravale, Traian Vuia, Dumbrăvița, Voiteg, Becicherecu Mic, Iecea Mare, Mașloc, Dudeștii Noi, Fârdea, Gottlob, Ghilad, Birda, Chevereșu Mare, Pesac, Remetea Mare, Balinț, Checea, Criciova, Mănăștiur, Bârna, Livezile, Foeni, Otelec, Fibiș, Știuca, Beba Veche, Pădureni, Nițchidorf, Curtea, Parța, Ohaba Lungă, Bucovăț, Ghizela, Valcani, Giera, Pietroasa, Brestovăț, Bogda, Bara, Secaș;
  5. Județul Hunedoara, în zona de munte situată la altitudini de peste 1800 de metri.

A doua avertizare meteo ANM imediată

Această a doua avertizare este valabilă în intervalul 25 octombrie, începând de la ora 8:45 și până la ora 12:00. Se preconizează intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge viteze de 90…100 km/h pe crestele montane, precum și de 50…60 km/h în zonele joase din sudul județelor Sibiu și Brașov.

Zonele vizate de acest al doilea Cod galben de vijelii includ:

  1. Județul Alba, în zona de munte de peste 1800 de metri;
  2. Județul Brașov, în zona de munte de peste 1800 de metri;
  3. Anumite localități din județul Brașov, precum Zărnești, Râșnov, Bran, Moieciu, Fundata;
  4. Județul Sibiu, în zona de munte de peste 1800 de metri;
  5. Anumite localități din județul Sibiu, cum ar fi Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Racovița, Turnu Roșu, Boița.

Vremea se schimbă radical

După o perioadă îndelungată de temperaturi de vară neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, meteorologii au emis un avertisment important pentru locuitorii țării noastre. Vremea se schimbă drastic, întrucât toamna își intră în drepturi.

Ce ne așteaptă după temperaturile de vară

De miercuri, 25 octombrie, se anunță o serie de schimbări majore. Zona de presiune atmosferică scăzută care se întinde deasupra vestului Europei va influența și clima din România, aducând cu sine ploi moderate cantitativ. Aceste ploi vor afecta în principal nordul și vestul țării, dar și alte regiuni vor resimți influența acestui sistem atmosferic.

Miercuri dimineața, primele picături de ploaie se vor arăta în jumătatea vestică a țării, pentru ca în timpul după-amiezii să se extindă în special în regiunile nordice. Pe alocuri, se vor înregistra câteva ploi slabe, izolat, și în restul teritoriului. Spre seară și în timpul nopții, precipitațiile vor continua, atingând chiar și sudul țării. Ziua de joi, 26 octombrie, aduce cu sine o intensificare a ploilor, mai ales în regiunile intracarpatice și în zonele de munte. Nu sunt excluse nici averselor locale.

Cantitățile de apă vor varia în funcție de zonă, dar în general, se așteaptă în jur de 10 – 15 litri pe metru pătrat în nord și vest, cu cele mai semnificative cantități în Maramureș și în Carpații Occidentali, unde se pot înregistra și 20 – 40 litri pe metru pătrat, potrivit meteoradar.ro.

Astfel, toamna și-a intrat în drepturi, iar vremea capricioasă de toamnă așteaptă să ne surprindă în continuare. Este momentul să scoatem umbrelele și să ne pregătim pentru zilele ploioase ce urmează.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: