Redactia.ro
Home » Știri » Se schimbă vremea! Țara, divizată între fenomene meteo extreme și temperaturi de până la 32 de grade Celsius. Ce zone sunt vizate de un Cod Galben

Se schimbă vremea! Țara, divizată între fenomene meteo extreme și temperaturi de până la 32 de grade Celsius. Ce zone sunt vizate de un Cod Galben

Prognoza meteo 8 martie 2024: Ninsori la munte și ploi în restul țării

Cum va fi vremea în acest weekend? Meteorologii ANM au răspunsul, iar veștile sunt împărțite. Avertizarea meteo pentru data de 20 octombrie 2023, emisă de experții de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), include o notificare cu cod galben referitoare la condițiile meteorologice nefavorabile care se vor înregistra în acest sfârșit de săptămână.

Cod Galben de condiții meteo nefavorabile în mai multe regiuni ale țării

Conform prognozei meteorologilor, începând de la ora 10:00 de astăzi și până duminică, la ora 10:00, sunt așteptate intensificări ale vântului în regiunile Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei, cu viteze medii situate în intervalul de 55…60 km/h.

În Carpații Occidentali și în zona vestică a Carpaților Meridionali, la altitudini ce depășesc 1700 de metri, se prevăd rafale de vânt cu viteze așteptate în intervalul de 80…90 km/h. De asemenea, în anumite zone, temporar, se vor înregistra intensificări ale vântului în restul teritoriului, mai ales în regiunile estice, centrale și de-a lungul zonelor montane.

Cum va fi vremea în București în weekend

Prognoza specială pentru București în acest weekend indică o creștere neobișnuită a temperaturilor. Se așteaptă ca termometrele să atingă 32 de grade Celsius. Începând cu dimineața de vineri și până sâmbătă dimineață, este așteptată o creștere semnificativă a temperaturilor și o încălzire neobișnuit de mare pentru ultimele zile ale lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 30 – 32 de grade Celsius, iar cea minimă va fi situată între 13 și 14 grade Celsius, ușor mai coborâtă în zona preorășenească, anunță meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: