Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă radical în toată țara! România, cuprinsă de ploi și rafale de vânt 

Vremea se schimbă radical în toată țara! România, cuprinsă de ploi și rafale de vânt 

Prognoza ANM pentru 18 martie - 15 aprilie. Când scăpăm de ploi și când revine căldura?

După o scurtă perioadă de vreme frumoasă, România se pregătește să facă față unui nou val de ploi și temperaturi mai scăzute. Un ciclon atmosferic se îndreaptă spre țară, aducând cu el condiții meteorologice nefavorabile, conform avertismentelor emise de meteorologi.

Vremea se schimbă radical în toată țara

Începând cu ziua de luni, 11 martie, se estimează că ploile vor afecta mai ales regiunile nordice și centrale ale țării. În timpul după-amiezii, se așteaptă extinderea acestora și în nord-estul României. Temperaturile vor oscila între 12 și 18°C în majoritatea zonelor, cu excepția Moldovei, unde se va resimți o răcire accentuată, în special în nordul regiunii.

Pe lângă ploi, se vor înregistra și intensificări ale vântului în diverse zone ale țării. Rafalele vor atinge viteze de 50-60 km/h în anumite regiuni, precum Dobrogea, nordul Munteniei și al Olteniei, estul Transilvaniei și Moldova, iar în sudul Banatului se pot depăși 60-80 km/h. În zonele montane, pe culmile Carpaților Meridionali, vântul va fi deosebit de puternic, cu rafale ce pot atinge chiar și 90-110 km/h.

România, cuprinsă de ploi și rafale de vânt

Pe parcursul serii și în timpul nopții, se preconizează o extindere a ploilor dinspre sud-vest, urmând ca acestea să se restrângă către jumătatea estică a țării, în timp ce vântul va începe să slăbească.

Pe data de marți, 12 martie, se anunță ploi însemnate cantitativ în regiunile Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea, precum și în zonele montane. Cantitățile de precipitații locale pot depăși 20-30 l/mp.

Această schimbare bruscă a vremii este atribuită unei depresiuni atmosferice care se va deplasa către est. Deși aceasta tinde să se slăbească, există posibilitatea ca în bazinul vestic al Mării Negre să se reîntărească, prelungind astfel perioada cu precipitații în jumătatea estică a României.

Astfel, este important ca locuitorii din România să fie pregătiți pentru aceste condiții meteorologice nefavorabile și să ia măsuri de precauție adecvate. Fiindcă prognoza meteo poate suferi modificări, este recomandat să urmăriți actualizările emise de autorități și instituții specializate în meteorologie pentru a vă asigura că sunteți bine pregătiți în fața acestor schimbări bruște de vreme.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: