Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se schimbă radical! Temperaturi de -10 grade Celsius și ninsori abundente

Vremea se schimbă radical! Temperaturi de -10 grade Celsius și ninsori abundente

Alertă meteo: Ninsori abundente și temperaturi în scădere în toată țara! Capitala se pregătește pentru un strat de zăpadă de 12 centimetri

Temperaturile se vor schimba radical, anunță meteorologii de la ANM. Dacă în ultima săptămână, aproape întrega țară s-a confruntat cu temperaturi mai mari decât cele normale în această perioadă, zilele care urmează situația se va schimba radical, iar gradele din termometre vor scădea considerabil.

Vremea se răcește considerabil

Vremea se va răci brusc în mai multe zone din țară. Temperaturile vor ajunge la cele normale pentru această perioadă a anului, iar în unele regiuni vor fi chiar mai scăzute. Astfel, temperaturile de minus zecec grade Celsius și ninsorile nu sunt excluse zilele următoare.

Conform specialiștilor, câmpul de presiune scăzută din zona centrală a continentului va fi înlocuit de o dorsală anticiclonică, care va uni Anticiclonul Azorelor cu Anticiclonul Est-European. Acest fenomen este caraacterizat de o răcire puternică a vremii și include prezența fenomenelor meteorologice precum: ninsori, viscole și perioade de ger.

Temperaturile ajung la valori de -10 grade Celsius

Răcirea vremii va fi resimțită puternic în zona estică a țării, unde temperaturile nu vor depăși cinci grade Celsius. În timpul nopții, tmeperaturile înregistrate se vor situa sub valoarea de zero grade Celsius în aproape toată țara, iar în zonele montane nu este exclus să ajungă și la minus 10 grade Celsius. Ninsorile vor apărea în a doua parte a săptămânii, în special în zona montană.

În București, prognoza meteo anunță temperaturi neobișnuit de ridicate în comparație cu mediile specifice pentru această lună din an. Vântul va sufla slab până la moderat. Gradele din termometre se vor situa în jurul valorii de 6 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt de aproximativ  10%, iar vântul va sufla cu o viteză aproximativă de 20 de kilometri pe oră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: