Redactia.ro
Home » Știri » Vremea se strică. Jumătate de țară, sub avertizare cod portocaliu de furtuni și vijelii

Vremea se strică. Jumătate de țară, sub avertizare cod portocaliu de furtuni și vijelii

cod portocaliu

Vremea devine instabilă în multe regiuni ale țării, iar temperaturile crescute vor fi însoțite de fenomene metro extreme. Meteorologiii au emis miercuri o avertizare cod portocaliu de averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină de medii dimensiuni pentru aproape jumătate de ţară, valabilă în intervalul 14 – 23.

România se confruntă cu vremea caniculară și fenomenele meteo extreme

Un Cod Galben pentru instabilitate atmosferică va fi valabil între 5 iulie, ora 12 și 6 iulie, ora 02. „În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum şi la munte vor fi perioade cu  instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp”, se arată în comunicatul emis de către meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie.

O altă avertizare, de tip Cod Portocaliu a fost emisă pentru intervalul 5 iulie, ora 14 – 5 iulie, ora 23 pentru mai multe zone din România.

Cod Portocaliu de furtuni și vijelie în jumătate de țară

Conform meteorologilor, în acest interval de timp, în zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei şi în nord-vestul Moldovei vor avea loc averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină de dimensiuni medii.

Mai mult decât atât, în zilele de 5 şi 6 iulie, disconfortul termic va fi unul accentuat în regiunile sudice şi estice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Canicula va pune stăpânire pe cea mai mare parte din Muntenia. Temperaturi extreme vor fi înregistrate în vestul Dobrogei precum și în jumătatea de sud a Moldovei, unde mercurul din termometre va ajunge chiar și la 37 de grade Celsius.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: